Nestlé vocni-pirei-ftd 777Tvrtka Nestlé proširila je postojeći asortiman hrane za dojenčad novim proizvodima pa tako sada, uz formule za dojenčad, žitne pahuljice i mliječne deserte, nudi i voćne piree.

Nestlé voćni pirei su bez dodanih šećera, bojila i konzervansa te su obogaćeni vitaminom C, a dostupni su u tri kombinacije: banana, kruška i jabuka, jabuka i banana sa žitaricama te jabuka, bundeva i borovnica. Ovi proizvodi predstavljaju nadopunu dojenju te su dio raznolike prehrane dojenčadi nakon šestog mjeseca starosti.

Nakon prvih četiri do šest mjeseci hranjenja isključivo majčinim mlijekom dolazi razdoblje uvođenja novih namirnica u dječju prehranu. To je razdoblje intenzivnog rasta dojenčadi u kojem se udvostručuje njihova porođajna težina. Nutrijenti dobiveni isključivo iz majčinog mlijeka u tome periodu više nisu dostatni te je potrebno postepeno uvoditi dohranu.

Pedijatri preporučuju da se u početku dohrana temelji na lako probavljivim i manje slatkim namirnicama niske alergenosti.

“U zapadnoeuropskim zemljama prve kašice za dojenčad pripremaju se od mlijeka i žitarica, primjerice pahuljica od kukuruza i riže, dok u našim krajevima dohrana tradicionalno započinje voćnim kašicama od jabuke, kruške ili banane. Upravo je iz tog razloga Nestlé proširio asortiman hrane za dojenčad s voćnim pireima. Novi proizvodi odgovor su na potrebe suvremenih mama koje svojoj djeci žele osigurati visokokvalitetan i hranjiv obrok, a koji je odmah spreman za upotrebu”, izjavila je Maja Brlet Bahmet, brend menadžerica kategorije dječje hrane

Nestlé voćni pirei kombinacije okusa banana, kruška i jabuka te jabuka i banana sa žitaricama namijenjeni su djeci od 6 mjeseci starosti dok je proizvod okusa jabuka, bundeva i borovnica namijenjen djeci starijoj od 8 mjeseci.

Proizvodi su dostupni u pakiranju od 90 grama.