U Surčinu u blizini Beograda planira se gradnja novog pogona kompanije Nestle u Srbiji, koji će imati dio za proizvodnju, smrzavanje i pakiranje.

U pogonu će se proizvoditi četiri vrste proizvoda (odresci, medaljoni, prsa i file) na bazi soje, glutena, ulja uljane repice, ekstrakta kvasca, brašna, octa i vode uz dodatak aroma, piše portal Indikator.ba.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda objavio je javni poziv na uvid u zahtjev za odlučivanje i potrebu procjene utjecaja na životnu sredinu projekta proizvodnog objekta Nestle PBMS u Surčinu. Pogon će se realizirati kroz dogradnju i rekonstrukciju postojećeg distributivnog centra u okviru industrijskog kompleksa Nestlea u Surčinu.

Navodi se da je razvojnim planom tvrtke Nestle predviđeno proširenje asortimana proizvoda pa je kompanija izabrala svoju proizvodnu lokaciju u Srbiji za proizvodnju novih proizvoda na biljnoj bazi.

Predviđeno je da se neposredno poslije izgradnje proizvodnog objekta i pratećih objekata koji su u funkciji proizvodnje, u toku ove godine realizira proizvodna linija koja će se koristiti za proizvodnju PBMS proizvoda Generacije 1, a kasnije, u toku 2023. godine, planirano je izvođenje proizvodne linije koja će se koristiti za proizvodnju PBMS proizvoda Generacije 2.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!