VijestiZemljaNiža dobit Badela zbog vrijednosnog usklađenja tražbina prema Agrokoru

Niža dobit Badela zbog vrijednosnog usklađenja tražbina prema Agrokoru

Poslovanje Badela 1862 u prvoj polovini ove godine bilo je pod utjecaj krize u Agrokoru, pa je uslijed vrijednosnog usklađivanja zbog tražbina koje kompanija ima prema tom koncernu iskazala 12 posto manju dobit nego lani, odnosno 9,6 milijuna kuna.

Podaci iz financijskog izvješća, naime, pokazuju da je Badel 1862 do kraja lipnja ove godine poslovao s 9,6 milijuna kuna neto dobiti, što je za 1,3 milijuna kuna, tj. 12 posto manje nego u istom razdoblju 2016. godine.

“Glavni razlog manje dobiti u odnosu na prošlu godinu je ispravak vrijednosti 1/3 duga koncerna Agrokor”, naglašava se u izvješću, a podaci iz računa dobiti i gubitka govore da su troškovi za vrijednosno usklađenje kratkotrajne imovine rasli s prošlogodišnjih 2,6 milijuna kuna, na više od 6,1 milijun krajem lipnja ove godine.

Poslovanje Badela 1862, navodi se u izvješću, u prvoj polovini ove godine karakterizirao je utjecaj krize u Agrokoru na tržište hrane i pića te posljedično i na prodajnu aktivnosti i prihode Badela na domicilnom tržištu.

Tako su poslovni prihodi na godišnjoj razini smanjeni za 3 posto, na 126 milijuna kuna, dok su sami prihodi od prodaje pali za jedan posto, na 123 milijuna kuna.

Da je niža neto dobit rezultat izvanrednih okolnosti, potvrđuje i podatak iz izvješća da je na kraju lipnja Badel 1862 na razini operativnog poslovanja ostvario pozitivan rezultat od 5,8 milijuna kuna, što je 449 tisuća kuna bolji rezultat nego prošle godine.

Iz Badela ujedno podsjećaju kako su u prvoj polovini ove godine kontinuirano poslovali u uvjetima predstečajne nagodbe, u sklopu koje je sredinom srpnja rješenje kojim se usvaja Plan financijskog restrukturiranja postalo izvršno. (Hina)

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...