Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da su omekšivači tkanina bili najviše podložni prodaji kroz promocije, iako se omjer nije značajno promijenio spram prethodne godine. Odstranjivači mrlja najmanje se prodaju kroz promocije, pri čemu je to ujedno i kategorija koja dodatno smanjuje udio promotivne prodaje.

U skupinu kategorija sredstava za pranje i održavanje rublja ubrajamo kategorije deterdženata, omekšivača te odstranjivača mrlja za rublje. Podaci koje možemo vidjeti u nastavku pružit će nam detaljniji uvid u to koliko je ova skupina kategorija proizvoda podložna prodaji kroz promocije. Prikazana je redovna i promotivna prodaja sredstava za pranje i održavanje rublja tijekom perioda od siječnja 2020. do prosinca 2020. te istog perioda prethodne godine.

Kada usporedimo 2020. s 2019. godinom, prodaja sredstava za pranje i održavanje rublja bilježi porast u kanalu ključnih kupaca. Vrijednosno je porasla za 6,3%, a količinski za 3,6%. U okviru promatrane skupine kategorija 38,3% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja, što je skoro identično godini prije.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 99,5% ukupne promotivne prodaje, dok je posebnim promotivnim pakiranjima pripalo tek preostalih 0,5%. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama zabilježila je rast od 5,0%, dok je prodaja promotivnih pakiranja istodobno ostvarila pad od 9,4%.

Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da su omekšivači tkanina bili najviše podložni prodaji kroz promocije, iako se omjer nije značajno promijenio spram prethodne godine. Odstranjivači mrlja najmanje se prodaju kroz promocije, pri čemu je to ujedno i kategorija koja dodatno smanjuje udio promotivne prodaje. Vrijednosni udio promotivne prodaje je kod ove skupine kategorija unatoč manjim oscilacijama po pojedinačnim kategorijama na razini koja ukazuje na idealan omjer redovne i promotivne prodaje kako u normalnim, tako i u izazovnim covid okolnostima.