Prema pisanju portala Retail Serbia njemački trgovački lanac Aldi planira u narednih nekoliko godina otvoriti 250 novih trgovina u Mađarskoj i tako postati jedno od najvećih trgovačkih imena u toj zemlji, a pored širenja u Mađarskoj u planu ima i ulazak na tržište Rumunjske.

U tijeku je zapošljavanje menadžmenta koji će voditi upravo podružnicu Aldija u Rumunjskoj. Očekuje se da će njemački trgovac prve maloprodajne objekte otvoriti u naredne tri godine.

Najveći trgovački lanci, među kojima su Cora, Mega Image, Carrefour, Lidl, Kaufland i Profi nastavljaju širenje u Rumunjskoj. Samo u 2017. godini, očekuje se otvaranje nekoliko stotina novih prodajnih mjesta poznatih trgovaca u toj zemlji.

Podsjetimo, Aldi se prije nekoliko godina povukao s tržišta Grčke u kojoj je svoju mrežu trgovina prodao konkurentu Lidlu.

Kada je riječ o ostalim trgovcima u tom djelu Europe, Lidl i Kaufland povećavaju prisustvo u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj.

Grčki Discount Markt ostaje drugi najveći trgovac u toj zemlji, a Penny nastavlja širenje u Rumuniji i Mađarskoj uz nove logističke centre, dok talijanski Euro Spin planira otvoriti nekoliko novih trgovina u Sloveniji.

Makedonski KAM Market otvorio je nedavno novu trgovinu u Skoplju, ali i najavio dalje širenje.