Njemački Rewe ozbiljan kandidat za kupnju Tuša

Trgovački lanac Tuš, četvrti po veličini u Sloveniji, nedavno je ponuđen na prodaju. Fond Alfi, u čijem je vlasništvu tvrtka Engrotuš, još od kraja prošle godine provjerava interes potencijalnih ponuđača za kupnju

Njemački trgovački lanac Rewe ozbiljan je kandidat za kupnju trgovačkog društva Engrotuš koje u vlasništvu ima trgovine Tuš, izvještavaju slovenski listovi Finance i Delo.

Rewe posjeduje nekoliko maloprodajnih i diskontnih lanaca u Njemačkoj i Austriji (Billa i BIPA), Hrvatskoj, Litvi i drugim zemljama, a godišnje ostvari oko 60 milijardi eura prometa.

Trgovački lanac Tuš, četvrti po veličini u Sloveniji, nedavno je ponuđen na prodaju. Fond Alfi, u čijem je vlasništvu tvrtka Engrotuš, još od kraja prošle godine provjerava interes potencijalnih ponuđača za kupnju.

Do sada se za jedini preostali trgovački lanac u slovenskim rukama, prema medijskim izvještajima, zanimalo nekoliko potencijalnih kupaca.

Mediji su spominjali i interes crnogorskog lanca Voli iz kojeg su ranije najavljivali regionalnu ekspanziju, ali službenih informacija o potencijalim kupcima nema.

Fond Alfi, koji posluje u okrilju KF Finance grupe, većinski je vlasnik Engrotuša od 2020. godine, a preostalih 20 posto u vlasništvu je njegovih osnivača Mirka i Tanje Tuš.

Niz godina Engrotuš je bio na rubu bankrota. Uslijedila je sanacija kojom su smanjeni dugovi kompanije. Fond Alfi je dugove, koje je prethodno otkupio od banaka-vjerovnica, pretvorio u kapital Tuš grupe. Istovremeno, grupa je prodavala veće trgovačke centre i druge nekretnine kako bi se mogla fokusirati na osnovnu djelatnost, investirati i pokušati se nositi s konkurencijom, pišu slovenski mediji, a prenosi Indikator.ba.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakOdnosi s javnošću na Danima komunikacija
Sljedeći članakMaja Šuput, Marijana Batinić i tajanstveni muškarac u kampanji Studenca