Istarski supermarketi Porecanka Porec 001Trgovački lanac Istarski supermarketi otvorio je u središtu Poreča (Zagrebačka 2) novi supermarket “Porečanka”. U prodavaonici koja raspolaže s prodajnom površinom od 200 četvornih metara zaposleno je deset djelatnika.

Time jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Istri i Rijeci nastavio sa širenjem svoje prodajne mreže. Pod brendom “iS Market” Istarski supermarketi trenutno broje 69 trgovina, koje se sastoje od 49 cjelogodišnjih te 20 sezonskih, a do kraja siječnja u planu je otvaranje i agrarije u Buzetu.

S novootvorenim supermarketom “Porečanka” u Poreču Istarski supermarketi započeli su s primjenom novog koncepta uređenja trgovina koji će kupcima omogućiti još ugodniju kupovinu, kažu u tvrtki te dodaju kako je osim otvaranja novih trgovina u planu i modernizacija postojećih prodajnih objekata.

“Prilagođavajući se navikama kupaca i uvođenjem trenda kupnje domaćih proizvoda razvio se ‘Istarski kutak’, posebno i autentično mjesto nastalo kroz suradnju s domaćim proizvođačima. Ponudom suvenira i delicija, poput maslinova ulja, tjestenine, tartufa i sireva, Istarski supermarketi podupiru proizvođače domaćih, zavičajnih, autohtonih proizvoda Istre, održavajući tako bogatu istarsku tradiciju živom”, ističe Petar Milotić, voditelj marketinga.

Prošla godina u poslovanju Istarskih supermarketa posebno je značajna zbog uspješnog preuzimanja poslovanja tvrtke Diona u Istri i na riječkom području, čime je osjetno povećala svoju prodajnu mrežu na tržištu. Pritom su svi dotadašnji zaposlenici Dione zadržali svoja radna mjesta. Tvrtka Istarski supermarketi trenutno zapošljava oko 400 djelatnika.