PIK Vrbovec ima novi proizvod, PIK pureće šunke, pripremljene od najkvalitetnijih komada purećeg mesa. Domaća mesna industrija predstavila je novi proizvod u ljetnim mjesecima kad je posebice preporučljivo paziti na unos laganijih i nutritivno vrijednih obroka. Kao i ostali PIK-ovi proizvodi, PIK pureće šunke su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli. Sve koji dodatno paze na prehranu i kalorijski unos sigurno će veseliti informacija da PIK Pureće šunke imaju nisku kalorijsku vrijednost i mali udio masnoće, dok su istovremeno prirodno bogate proteinima.

Klasična dimljena pureća šunka
U asortimanu se nalaze dvije nove pureće šunke – Classic i Dimljena, a obje su dostupne na odjelu delikatese i u pakiranju narezaka od 100 grama. Blagi okus PIK pureće šunke Classic osvaja na prvu, idealna je za sve one koji treniraju ili koji žele sebi i svojim ukućanima poslužiti zdraviji obrok. PIK Pureća dimljena šunka ima nježnu teksturu i odličan okus koji joj daje upravo blaga nota dima te će se odlično uklopiti u razna jela.

“Pureće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije te zdravi ljetni obrok obogaćen sezonskim povrćem i začinima mediteranskog podneblja. Jednom riječju, ‘super’ hrana koja se može konzumirati bez grižnje savjesti i razmišljanja kad ste ju pojeli i s čim ste ju kombinirali. Zahvaljujući sastojku triptofanu, koji je u stanju potaknuti proizvodnju hormona sreće serotonina, redovita konzumacija purećeg mesa može pozitivno utjecati na raspoloženje te osigurava potrebnu energiju. Obrok s purećim mesom, kao jedan od nekoliko raspoređenih u danu, može biti minimalna dnevna doza za jačanje imuniteta, što je u ovim vremenima posebno važno”, istaknula je dr. sc. Mirela Marić mag. nutricionizma iz zagrebačke Poliklinike Aviva.

Lider u industriji
Kao i svi ostali PIK naresci, i PIK pureće šunke narezuju se i pakiraju u Bijeloj sobi PIK Vrbovca. Riječ je o najmodernijem pogonu u ovom dijelu Europe koji radi u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi. I s ovim novitetom PIK Vrbovec je pokazao kako osluškuje potrebe potrošača te ulaže veliki trud u inovacije, razvoj i osmišljavanje novih mesnih delicija. Činjenica da PIK godišnje plasira i do 30 novih proizvoda na tržište, što je znatno iznad prosjeka mesne industrije, s pravom pozicionira kompaniju kao predvodnika trendova u svom sektoru, poručili su iz vrbovečke tvrtke.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!