Yves Delmas i Igor Jakovljević

Dostavna kompanija DPD Croatia službeno je otvorila novi distributivni centar u Sesvetama u kojem će se dnevno moći sortirati više od 25.000 paketa. Kompleks se proteže na parceli od 14.000 četvornih metara, a riječ je o jednom od prvih cross-dock skladišta na ovim prostorima u kojem se koristi najmodernija trenutno dostupna sortirna tehnologija.

Potreba za novim skladišno-manipulativnim prostorom javila se prvenstveno kao posljedica kontinuiranog povećanja volumena paketa i naglog rasta sektora internet trgovine, objavili su iz kompanije. U prošloj godini dostavili su 35 posto više pošiljaka uz rast prihoda od 40 posto. Tvrtka je posebno veliki rast od 110 posto ostvarila u segmentu izvoza paketa.

“Naši su rezultati posljedica pametnog planiranja i vođenja tvrtke, truda i zalaganja, ali i plod uspješne suradnje s klijentima. Osim povećanja kapaciteta, novi će centar također osigurati najvišu kvalitetu usluge, što klijenti od DPD-a i očekuju”, rekao je otvarajući centar Igor Jakovljević, generalni direktor DPD Croatia.

Prigodom svečanog otvorenja tvrtka je sesvetskoj Humanitarnoj udruzi Dobra Volja uručila donaciju od 15.000 kuna kako bi se još jednom odužila zajednici u kojoj radi te pomogla najpotrebitijim članovima društva. DPD Croatia dio je DPDgroup, druge najveće europske mreža dostave paketa, a u Hrvatskoj je prisutna 15 godina.