interspar-hipermarket-midiTrgovački lanac Spar Hrvatska sutra otvara svoj sedmi hipermarket u Zagrebu i ukupno 16. u Hrvatskoj u sklopu trgovačkog centra City Center one East na zagrebačkom Žitnjaku, priopćeno je iz Spara.

Novi prodajni objekat bit će prvi “energy saving” hipermarket u koncernu Spar Austria, a raspolagat će s 3700 m2 prodajne površine. U hipermarketu će raditi 114 djelatnika, a na svojim će policama ponuditi gotovo 25.000 proizvoda široke potrošnje, kažu iz Spara Hrvatska.

Navode također kako je u opremanju prodajnog prostora prvi puta u koncernu Spar ugrađena Full LED rasvjeta kojom će se štedjeti i do 15% električne enrgije. Osim toga, kao potpuna novost u Interspar hipermarketima, korištenjem otpadne topline rashladnog sustava zagrijavat će se topla voda i dogrijavati prodajni prostor.

Iz ovog trgovca napominju kako je ovo početak te da će sa svakim novim objektom razvijati “zeleni koncept” opremanja prostora s ciljem zaštite okoliša i uštede energije.

Hipermarket će imati 16 blagajni te dvije brze blagajne. Smješten je na etaži -1 što će omogućiti kupcima direktni pristup hipermarketu i mogućnost obavljanja kupovine bez dodatnog gubljenja vremena.

Na pitanje o dosadašnjem razvoju generalni direktor Spar Hrvatska Helmut Fenzl rekao je da tvrtka bilježi kontinuirani rast poslovanja iz godine u godinu. Napominje pritom da je uspjeh postignut, između ostalog, i zbog dobre partnerske suradnje s dobavljačima te zahvaljujući kvaliteti usluga i proizvoda što su kupci prepoznali i nagradili.

Iz Spara ističu kako je u asortimanu posebna pažnja posvećena zastupljenosti domaćih proizvoda. “Spar Hrvatska se ponosi što kao međunarodni trgovački lanac pruža priliku manjim lokalnim proizvođačima da budu zastupljeni na policama velikog hipermarketa i time rastu usporedo s razvojem Spara u Hrvatskoj. Primjer ovako uspješnog partnerstva je privatna robna marka SPAR Premium gdje su mali hrvatski proizvođači dobili priliku da svoje proizvode plasiraju pod imenom ove ekskluzivne robne marke”, ističe se u priopćenju.