buduci-adrisovi-lideri-s-predsjednikom-uprave-adrisa-mr-antom-vlahovicemZapošljavanjem 12 pripravnika, koji su odradili jednogodišnji pripravnički staž u tvrtkama iz sastava Adris grupe, zaključen je prvi ciklus projekta Budućnost u Adrisu. Pripravnici, odnosno sada zaposlenici Adrisa, sastali su se danas s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem, izvijestili su iz Adris grupe.

“Temelj uspjeha naše kompanije su ljudi. Sustav je to s dugogodišnjom tradicijom koji počiva na izvrsnosti i znanju, a najveća je vrednota privrženost kompaniji. Moja je zadaća, kao predsjednika Uprave, čuvati vas od prosječnosti. Vaša je pak obveza fokusirati se na rad i poticati povjerenje u sustav koji je uvijek nudio nadu”,  rekao je Vlahović obraćajući se mladim stručnjacima.

Program zapošljavanja najboljih mladih pripravnika pod nazivom “Budućnost u Adrisu” imao je za cilj, kako navode iz tvrtke, “dati odgovor na postojeće izazove niske zaposlenosti mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi, ponuditi rješenje problema odljeva mozgova u inozemstvo i niske konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te pridonijeti rješavanju hrvatske krize i stvaranju nove vizije za budućnost”.

Riječ je o inovativnom programu koji mladim i obrazovanim ljudima bez iskustva omogućuje dokazivanje u korporativnom svijetu i nudi prvo zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja.

buducnost-u-adrisu-12-mladih-strucnjaka-zaposleno-u-adris-grupiIzmeđu više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja, na temelju vrlo strogog natječajnog postupka i testiranja koje su proveli ugledni hrvatski stručnjaci ljudskih potencijala, u završni krug izabran je 41 kandidat.

Povjerenstvo Adrisovih i vanjskih stručnjaka, putem dodatnih razgovora i izlaganja zadanih problemskih zadataka, izabralo je 12 pripravnika koji su odradili jednogodišnji plaćeni pripravnički staž pod stručnim mentorstvom Adrisovih stručnjaka.

Najuspješniji među kojima je omogućeno zaposlenje zasigurno će tijekom nekoliko godina od pripravnika postati novi posve osposobljeni Adrisovi menadžeri i tehnolozi, stručnjaci koji će pridonijeti daljnjem razvoju Adris grupe te jačanju njene konkurentnosti u novim globalnim tržišnim izazovima, ističe se.

Sa zapošljavanjem pripravnika, odnosno budućih mladih stručnjaka, Adris grupa će nastaviti i dalje te će tako već tijekom ove godine biti raspisan novi natječaj projekta “Budućnost u Adrisu”, najavljuju iz te tvrtke.