Tržišne komunikacijeNovo izdanje umjetničkog natječaja Henkel Art.Award.

Novo izdanje umjetničkog natječaja Henkel Art.Award.

Ove godine Henkel Srednja i istočna Europa (Henkel CEE) dvanaesti put zaredom dodjeljuje Henkel Art.Award., izvijestili su iz ove tvrtke.

Umjetnički natječaj namijenjen je kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji, a nagrada se dodjeljuje u suradnji s KulturKontaktom Austrija i Muzejom suvremene umjetnosti u Beču (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien – mumok).

Pobjednik će, uz novčanu nagradu u iznosu od 7000 eura, osvojiti i mogućnost izlaganja radova u svojoj zemlji i samostalnu prezentaciju u mumok-u u Beču. Ukupna vrijednost nagrade je 35.000 eura.

“Umjetnost pridonosi međusobnom razumijevanju a tako i pozitivnom suživotu među ljudima”, kazao je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE. “Našim natječajem Henkel Art.Award. želimo dodatno promovirati ove vrijednosti u Istočnoj Europi.”

Ove godine Henkel Art.Award. ponovno će odati počast iznimnim i inovativnim radovima vizualnih umjetnika s područja slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Ugledni međunarodni žiri će se sastati na ljeto 2013. godine kako bi među svim pristiglim prijavama nominirali pet finalista natječaja koji će se natjecati za glavnu nagradu. Pobjednik će biti proglašen na svečanosti dodjele nagrada koja će se održati u Beču u studenom 2013.

Istovremeno, mladi talentirani austrijski umjetnici također mogu prijaviti svoje radove za osvajanje Henkel Young Artists Prize Austria koja se sastoji od novčane nagrade u vrijednosti 2000 eura.

Osim toga, u suradnji s dugogodišnjim partnerom, KulturKontaktom Austria, Henkel CEE ponovno dodjeljuje treću nagradu, stipendiju namijenjenu mladim istočnoeuropskim umjetnicima u vrijednosti 2000 eura. Dobitnika nagrade odabiru sudionici Artists-in-Residence Programa KulturKontakt Austria.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...