Tvrtka Narodni trgovački lanac uzima u najam skladišta, 210 prodajnih prostora te dio upravne zgrade u Osijeku tvrtke Biljemerkant u stečaju, objavljeno je u petak na konferenciji za medije održanoj u Osijeku.

Na konferenciji su sudjelovali Martin Evačić, direktor društva NTL, i Damir Celčić, direktor prodaje u društvu NTL. Zahvaljujući obnavljanju djelatnosti u unajmljenim prostorima NTL će ponovno zaposliti i više od dvije trećine djelatnika Biljemerkanta.

No, NTL nije pravni sljednik društva Biljemerkant niti ima pravnih osnova to biti, već samo nastavlja u istim prostorima maloprodajnu djelatnost, rečeno je na konferenciji.

“NTL je odlučio pokazati djelom da je društveno odgovorna kompanija. U trenucima kada Hrvatska bilježi rekordan rast nezaposlenosti, Grupa NTL, uz stopostotni konsenzus svojih vlasnika, odlučila je učiniti sve što može u cilju očuvanja radnih mjesta i to za najveći mogući broj zaposlenika društva Biljemerkant koje je otišlo u stečaj”, rekao je Evačić.

On je apelirao na sve kupce i dobavljače da Narodnom trgovačkom lancu u ovom projektu pruže punu potporu. Za maloprodajne kupce najavio je promjenu poslovne politike, osiguranje dnevno svježe, kvalitetne robe odlične cijene i kvalitete.

“Zadatak koji smo preuzeli nije nimalo lak, regija Slavonija značajno je gospodarski iscrpljena, tako da nemamo iluzija, ali zadržati više od 1000 radnih mjesta (u taj broj ulaze ne samo zaposlenici Biljemerkanta, nego i zaposlenici njegovih poslovnih partnera, kooperanata i dobavljača) daje nam pravo smatrati da Grupa NTL u ovom trenutku zaista značajno utječe na gospodarsku stabilnost u regiji”, dodao je.

U NTL-u ističu kako poduzimaju značajne napore s ciljem da svih 210 trgovina ponovno otvori svoja vrata kupcima prije Uskrsa.

O Grupi NTL
U Grupu NTL okupljeno je 10 hrvatskih trgovačkih društva: BAKMAZ d.o.o., Zadar, BOSO d.o.o., Vinkovci, DINOVA – DIONA d.o.o., Zagreb, GAVRANOVIĆ d.o.o., Zagreb, METSS d.o.o., Čakovec, PEMO d.o.o., Dubrovnik, STUDENAC d.o.o., Omiš, TRGOSTIL d.o.o., Donja Stubica, TRGOVINA KRK d.o.o., Malinska.

Grupa NTL djeluje na više od 1200 prodajnih mjesta na teritoriju cijele Hrvatske, koja zbrojeno iznose preko 250.000 m2 prodajne površine. Broj zaposlenih premašuje brojku od 8000, dok je ukupno ostvaren godišnji prihod u 2012. (prema preliminarnim rezultatima) iznosio gotovo 5,1 milijardi kuna.

Više od 90 posto ugovora u nabavi ostvaruje se preko zajedničkih ugovora Grupe. U kategoriji privatne robne marke u zadnje tri godine Grupa bilježi konstantan rast tako da u ovom trenutku udio te kategorije iznosi više od 10 posto, a sukladno dobrom prepoznavanju ovih proizvoda od strane kupaca trendovi rasta nastavljaju se i u 2013. godini.

Od 2011. Grupa NTL ulazi i u projekt zajedničke opskrbe svježim voćem i povrćem čime dodaje vrijednost za svoje kupce u svim maloprodajnim objektima svojih članica.

Zajednički marketing i sustavni rad na jačanju prepoznatljivosti i razvoju vizualnog identiteta Grupa NTL ne bazira na agresivnom pristupu medijima, već kroz sustavno poboljšanje zajedničkih projekata i usluga za što vjeruje da u konačnici predstavlja stabilne temelje u dužem periodu.