Društvo Narodni trgovački lanac d.o.o. osnovano je 2001. godine s primarnim ciljem osiguravanja najpovoljnijih uvjeta nabave robe za sve članove Grupe NTL. Od svog osnivanja bilježi konstantan rast i proširenje poslovanja, a danas samostalno upravlja maloprodajnim poslovanjem u 249 poslovnica. NTL u svom poslovanju prati nove trendove kako bi unaprijedio svoje poslovanje, a zadnja investicija rezultat je suradnje s tvrtkom Tomra Systems, vodećim proizvođačem i konzultantom u rješavanju automatiziranog prijema ambalaže.

Naime, u poslovnici NTL-a u Soblincu instaliran je uređaj TOMRA T-9 EasyPac koji će umnogome unaprijediti svakodnevno poslovanje te olakšati rad djelatnika istodobno povećavajući njihovu efikasnost. Uređaj je uvijek pri ruci kupcima smješten uz sami parking objekta pa je povrat ambalaže brz i jednostavan, nakon čega kupci mogu obaviti ugodnu kupovinu u prodavaonici. Uređaj preuzima, razvrstava, lomi/preša PET & ALU i odlaže ambalažu u odvojene spremnike/vreće od FZOEU, dok se staklo odvaja na poseban spremnik upravljan foto ćelijom/senzorom. Automatizirani prijem ambalaže dodatna je usluga za kupca jer se taj proces obavi brzo, jednostavno i sigurno, bez kontakta s osobljem trgovine, što je u aktualnoj epidemiološkoj situaciji od izuzetne važnosti.

Uz to, najavljenim uvođenjem mlijeka i mliječnih proizvoda u sustav povratne naknade dodatno bi se opteretili djelatnici trgovina pa u NTL-u spremno dočekuju ove promjene, na zadovoljstvo svojih kupaca i djelatnika. Važno je podsjetiti kako će za ručno preuzimanje otpadne ambalaže od pića u 2021. godini trgovac ostvarivati naknadu od 0,06 kn, dok će istodobno za strojno preuzetu i drobljenu ambalažu manipulativna naknada biti osjetno veća te iznositi 0,16 kuna, što će dodatno narasti na 0,18 kn u 2022. godini. Imajući sve to u vidu, investicija u automatizirano prikupljanje povratne ambalaže ima značajne pozitivne efekte kako na očuvanje okoliša, tako i na zadovoljstvo kupaca te posljedično i na poslovanje trgovca.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!