19.7 C
Zagreb
Nedjelja, 21. srpnja 2024., 04:39
Tržišne komunikacijePromocijeObjavljen cjelokupni program 35. Dana piva Karlovac

Objavljen cjelokupni program 35. Dana piva Karlovac

Uz poznata imena domaće glazbe, svijet piva i gastronomije, izložbu u galeriji ZILIK pod nazivom “Karlovačko kroz povijest” i brojne druge turističke atrakcije, 35. Dani piva Karlovac donose vrhunsku petodnevnu zabavu.

Dani piva Karlovac već su niz godina u kolovozu upisani u kalendare brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske, jer uz dobru glazbu, pivo i gastronomiju nude brojne turističke atrakcije i stvaraju nezaboravne uspomene.

“Ove godine će na glavnoj festivalskoj pozornici Dana piva nastupiti 12 poznatih glazbenika: Gibonni, Buđenje, Pocket palma, Vatra, Urban, Boris Štok, Vanna, Daleka obala, Denis & Denis, Crvena jabuka, Podočnjaci i Hladno pivo, a novost je i Gastro kutak s restoranom, lounge zonom i glazbenim programom. Uloga voditeljice svečanog otvaranja ovogodišnjih Dana piva pripala je našoj poznatoj televizijskoj voditeljici Danieli Trbović. Uz glazbeni program posjetitelje očekuju i drugi zanimljivi sadržaji i atrakcije od scenskog glazbeno pirotehničkog showa na otvaranju Festivala do sputanog leta balonom, prigodno uređenih foto kutaka te bogata pivska i gastro ponuda. Na Festivalu će cijena pola litre točenog Karlovačkog piva biti 15 kn, a ulaz na sve programe za posjetitelje je besplatan”, kazala je Daniela Peris, Pročelnica ureda za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam u Gradu Karlovcu, a program po danima dostupan je na službenim stranicama Dana piva.

“Pivo je sinonim za naš grad, a tematska pivska ponuda pod nazivom ‘Na pivo u Karlovac’ dostupna je tijekom kolovoza u mnogim karlovačkim restoranima i kafićima. Pivska gastronomija i pivski kokteli, ali i tematska pivska turistička tura ‘Frtalj cenera’, posebne vožnje ‘Pivske priče sa Žitne lađe’ te interaktivna zabavna igra ‘Pivska potraga’ sigurno će pojačati doživljaj manifestacije i destinacije u cjelini”, najavila je brojne dodatne sadržaje Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

U galeriji ZILIK održava se izložba “Karlovačko kroz povijest” koja predstavlja pregled bogate povijesti Karlovačkog, ali i same manifestacije Dani piva Karlovac kroz dvjestotinjak zanimljivih predmeta: od najstarijih boca preko etiketa i krigli, čaša i novinskih članaka od 1900. godine do danas, a sve ovo prikupio je gospodin Krešimir Perušić, dok je izložbu postavio gospodin Zdenko Barjaković. Tijekom festivala Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac i Gradski Muzej Karlovac posjetiteljima će predstaviti zajedničku suvenirnicu namijenjenu svim posjetiteljima koji sa sobom požele ponijeti uspomene s retro motivima Karlovačkog, motivima Dana piva i drugim prigodnim suvenirima Grada Karlovca.

Posebna atrakcija za posjetitelje bit će balon na vrući zrak koji će na prostoru Festivala besplatno podizati sve one koji su se prethodno prijavili. Iz grada napominju kako u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, let može biti otkazan.

Za bezbrižan dolazak na Dane piva i ove se godine organizira prijevoz iz Zagreba i okolnih gradova. Vlak sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozi u dane vikenda, od petka 26. do nedjelje 28. kolovoza. Polazak je u 17.40, a zaustavlja se na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak sa stanice Centar u Karlovcu je u ponoć.

Povratna karta je simboličnih 10 kuna a od danas se može kupiti u HŽ prijevozu. Za stanovnike Duga Rese, Ozlja, Ogulina i Slunja osiguran je besplatni autobusni prijevoz do centra Karlovca s polaskom u 19 sati, uz zaustavljanje na stanicama, i povratkom u ponoć iz Karlovca. Za sve one koji se ipak odluče doći autom, osiguran je besplatni parking na ŠRC Korana te prijevoz do centra grada i natrag. Autobus vozi svakih sat vremena.

“HEINEKENU kao kompaniji koja brine za zajednicu izuzetno je važno da uz dobar provod ljudi sretno stignu do svojih domova pa stoga uvijek potičemo odgovornu konzumaciju i već tradicionalno osiguravamo prijevoz iz Zagreba i okolnih gradova. Svima su dobro poznate i narukvice Ja sam 18+ koje pomažu ugostiteljima da budu sigurni kako toče pivo punoljetnim osobama bez da moraju u gužvi provjeravati osobne iskaznice. Kako Dani piva okupljaju na tisuće ljudi, izuzetno nam je važno paziti na okoliš pa se pivo toči u reciklirajuće čaše”, istaknula je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u HEINEKENU Hrvatska. Marta Bułhak, predsjednica uprave, osvrnula se na dugogodišnje sponzorstvo Dana piva: “Dugotrajna suradnja Grada i Karlovačkog samo je potvrda koliko nam je svima važno da zajedno rastemo i uvijek donesemo nešto novo na Dane piva. Ove godine je to Svijet piva u Gastro kutku, Pivo peta rijeka i retro suveniri. Uz sve to, u petak 26. kolovoza od 10 do 17 sati, Karlovačka pivovara otvara svoja vrata za posjetitelje. Vođene ture su svakih sat vremena, dođite.”

Svijet piva u gastro kutku donosi posebne etikete piva iz portfelja HEINEKENA s inozemnih tržišta poput
Desperadosa, Uniona, craft piva Lagunitas i austrijskog Zipfera, dok su pivo Peta rijeka upravo za Dane piva proizveli pivski stručnjaci Veleučilišta u Karlovcu, s kojima HEINEKEN Hrvatska ima posebnu suradnju.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...