VijestiZemljaOdabrani najbolji proizvodi po izboru domaćih potrošača

Odabrani najbolji proizvodi po izboru domaćih potrošača

Na velikoj svečanosti održanoj u Matis Absolut loungeu u Zagrebu dodijeljena su priznanja za Odabrani proizvod godine, a nagradama za nove, poboljšane i inovativne proizvode koje su kao najbolje na policama trgovina istaknuli sami potrošači, nagrađeno je devet proizvođača u ukupno deset kategorija.

Najbolji potrošač je ujedno i zadovoljan potrošač, stara je izreka koju uvijek iznova možemo čuti u trgovačkom svijetu. Cijena, kvaliteta i inovativnost proizvoda najbitniji su elementi na koje kupac gleda, a baš su ti elementi u fokusu Odabranog proizvoda godine, najprestižnije svjetske nagrade za inovativnost. Pruživši priliku najvažnijem dijelu publike da izrazi svoje mišljenje, samim kupcima, projekt Odabranog proizvoda i ove je godine profilirao najbolje, najkvalitetnije i najinovativnije proizvode koje trenutno možemo pronaći na policama trgovina.

Više od 50 proizvoda nominirano je u predselekcijskoj kategoriji, a ovog puta pobjedu je odnijelo njih 10 u jednako toliko kategorija. Na ishod natjecanja utjecali su isključivo kupci, kao ispitanici u transparentnom i nezavisnom istraživanju javnog mnijenja koje za Odabrani proizvod godine već godinama uspješno provodi renomirana i specijalizirana agencija AC Nielsen. Kupci su ocjenjivali inovativnost i atraktivnost nominiranog proizvoda te izražavali svoju namjeru za kupnju, a zanimljivo je naglasiti kako je, prateći svjetske trendove, Odabrani proizvod godine po prvi put u konačnu ocjenu uvrstio i Taste, u sklopu kojeg su kupci testirali okus nominiranih proizvoda u stvarnom vremenu, putem partnera – internetskih portala.

“Iznimno mi je drago što smo i treću godinu zaredom prisutni na hrvatskom tržištu. Ova je godina posebna po tome što su u nju ušle i usluge iz drugih sektora, a na što su potrošači iznimno pozitivno reagirali. Vjerujem kako su hrvatski potrošači itekako u pravu kada je riječ o kvaliteti jer često znaju izaći iz okvira te komentirati neke detalje koji su od velike važnosti za proizvođače. Želim čestitati u ime naše organizacije svim pobjednicima i vjerujem kako će iduća godina biti još bolja u utrci za inovativnost”, izjavio je Gregor Gorenc, direktor Odabranog proizvoda godine za Hrvatsku.

Svi navedeni proizvodi odsad će na policama Super i maxi Konzum trgovina biti označeni s prepoznatljivom, crveno-bijelom oznakom Odabranog proizvoda godine, koja jamči njihovu kvalitetu, inovativnost, ali i zadovoljstvo potrošača istima, a da ovaj pečat označava zadobiveno povjerenje potrošača dokazuje i podatak da proizvodi s oznakom Odabranog proizvoda godine ostvaruju i više od 15 posto veću prodaju.

Proizvodi koji su u 2019. godini osvojili ovu prestižnu nagradu su: pašteta Argeta – Junior KokoKrem, keksi Grancereale Cioccolato i Frutta, gel za tuširanje L’Angelica – Olea Naturae, ulje Monini Classico Squeezable, keksi Mulino Bianco – Nascondini i Cioccograno, toaletni papir Paloma – Smart Care, pasta za zube Plidenta BIO, mobilni paket Tele2 – Bezbroj GB, rukavice Vileda – Multi Sensitive i Multi Latex te alkoholno piće Vutra.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...