OstaloLogistikacargo-partner proširio skladišni prostor u Slovačkoj

cargo-partner proširio skladišni prostor u Slovačkoj

Zbog sve veće potražnje, cargo-partner je odlučio proširiti logistički centar u slovačkoj Dunajskoj Stredi. Proširenjem u 2017. tadašnji su kapaciteti udvostručeni na 14.200 četvornih metara, a sada je prostor proširen za dodatnih 4.100 četvornih metara na ukupno 18.300 četvornih metara s 24.000 paletna mjesta.

cargo-partner je jedini logistički ponuđač u Slovačkoj koji upravlja vlastitim skladištem s izravnim priključkom na kontejnerski terminal METRANS, tik do prostranog prostora za rukovanje kontejnerima. Postojeći cross-dock ima devet utovarnih rampi gdje se kontejneri mogu utovariti izravno u vlak. Odatle se mogu transportirati najbržim intermodalnim putem do luka: Hamburg, Bremerhaven, Trst, Koper i Rijeka. Izravna veza s područjem terminala omogućuje premještanje kontejnera izravno na priključnu postaju cargo-partnera.

Cjelokupni proces rezultira uštedom vremena od jednog do dva dana, uz manje troškove prijevoza i carine. Osim novih devet rampi za utovar kontejnera, stari dio zgrade ima dvanaest utovarnih rampi. Najnovijim proširenjem logistički centar se može pohvaliti ponudom od sveukupno 31 različitih utovarnih platformi. cargo-partner Dunajska Streda je eksplicitno orijentiran na tržište automobilske i industrijske rezervnih dijelova, te visokotehnološke industrije.

Nova skladišna hala energetski je i troškovno održiva na temperaturi od 15 do 25 Celzijevih stupnjeva, i ujedno idealna za rukovanje pošiljkama velikih količina robe. Ovo je još jedno područje u kojem je izravan pristup susjednom intermodalnom terminalu prednost, budući da posebni prijevoz kamionima može biti podložan određenim ograničenjima i logističkim izazovima.

U okviru proširenja, uredski i administrativni prostor također je povećan za 500 četvornih metara, a osoblje će rasti sa 40 na 60 zaposlenika. cargo-partner trenutno upravlja s dva moderna logistička centra u Slovačkoj: osim skladišta u Dunajskoj Stredi, u Bratislavi postoji i dodatni logistički objekt kapaciteta 14.000 paletnih mjesta na ukupnoj površini od 8.200 četvornih metara.

“Trenutno ulažemo u razvoj naših svjetskih skladišnih kapaciteta. Ovim drugim širenjem skladišta u Dunajskoj Stredi dodatno jačamo predanost ovom idealnom mjestu u neposrednoj blizini kontejnerskog terminala METRANS. Osim toga, želimo iskoristiti Dunajsku Stredu kao središte za daljnji razvoj naših industrijskih rješenja za automobilski sektor”, kazao je Stefan Krauter, CEO i vlasnik tvrtke carko-partner.

“Suradnja naših tvrtki u Dunajskoj Stredi jedinstven je primjer koji pokazuje koliko je učinkovito kombinirano rješenje. Izravno povezivanje terminala i skladišta je vrlo važno za cjelokupni proces i sve uključene strane, u konačnici donosi mnogo prednosti”, dodao je Peter Kiss, predsjednik Uprave METRANS-a.

Ostale nedavne logističke investicije cargo-partnera uključuju nagrađivani iLogistics centar u drvenoj konstrukciji u blizini sjedišta tvrtke u Fischamendu, Austrija, ukupne površine od preko 12.200 četvornih metara, iLogističkog centra u Sofiji, Bugarska, sa skladišnim prostorom od 16.500 četvornih metara (oba su započela s radom u lipnju 2018. godine), te nova skladišta u Hamburgu (4.900 četvornih metara, otvorena 2017.), Clarksville, TN i Chicago, IL (14.000 četvornih metara svaki, otvorena 2017.). Dodatno uključuje skladište s više od 3.000 četvornih metara skladišnog prostora u Hong Kongu koji je otvoren u zimu 2018. godine.

Izgradnja novog iLogističkog centra u Ljubljani, Slovenija, također ide prema planu, a lokalni tim je u studenom postavio kamen temeljac. Novi iLogostički centar u Sloveniji osigurat će 20.000 paletnih mjesta na više od 25.000 četvornih metara, a otvaranje je predviđeno u ljeto 2019. Svaki od ovih projekata dio je strateških ulaganja cargo-partnera u proširenje svojih globalnih logističkih kapaciteta.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...