Na 200-tom Lino višebojcu prikupljeno više od 1.400 plišanih medvjedića koji će se darivati djeci poplavljenih područja na posebno za njih organiziranim Lino igraonicama

Lino višebojci iz cijele Hrvatske, ali i njihovi navijači, osim želje za pobjedom, na završnicu osme sezone ponijeli su igračke namijenjene djeci s poplavljenih područja pa je tako ovogodišnje finale, uz onu sportsku, imalo i humanitarnu notu.

Zajedno s donacijom dječje hrane i mlijeka za više od 20.000 obroka te ostalih proizvoda koje su donirali djelatnici Podravke, dio igračaka odmah je otpremljen u prihvatilišta istočne Slavonije a ostatak će biti podijeljen djeci u sklopu Lino igraonica koje će Podravka, u sljedećim tjednima, organizirati za djecu s poplavljenih područja.

Pobjednici osme sezone Lino višebojca su učenica Iva Radizlović iz Novigrada te Erik Greblo iz Buzeta.

Više od 1.400 najboljih Višebojca iz Hrvatske i njihovih navijača iz Zagreba, Donjih Andrijevaca, Čakovca, Ogulina, Višnjevca, Karlovca, Buzeta Ivanić Grada i ostalih gradova predstavnika svih hrvatskih županija, ovom su prilikom željeli vratiti osmijeh na lica svojih vršnjaka i pokazati im da u nesreći nisu sami.

Posebni gosti finala osme sezone Lino višebojca bili su i rukometni reprezentativci Luka Stepančić i Petra Oštarijaš, reprezentativac Hrvatske u stolnom tenisu Andrej Gaćina, prvakinja Hrvatske u trčanju Andrea Ivančević i svjetski juniorski prvak u kuglanju Dinko Kasumović te pjevačica Vanna i članovi grupe Vatra.

Ovogodišnje finale, ujedno i jubilarno 200., bilo je kruna uspješne osme sezone koja je po organizaciji domaćina, odličnoj navijačkoj atmosferi, po količini oslikanih transparenata i oglasnih ploča, maštovitosti u pripremi maski i navijačkih koreografija, po kvaliteti umjetničkih programa, a nadasve sportskim rezultatima nadmašila sve dosadašnje.

Za prvo mjesto su se borili najbolji višebojci iz 24 škole iz svih hrvatskih županija, a u Novsku su stigli i izabrani izvođači kulturno-zabavnih točaka i najuspješniji autori radova na temu “Svijet po tvom”.

“Sretni smo što su se svi Višebojci i njihovi navijači od srca odazvali humanitarnoj ideji Lino višebojca. Uz darivanje igračka, odlučili smo organizirati i Lino igraonice, u kojima će se, uz igračke dijeliti i Lino proizvodi te pripremiti poseban program kako bi djeci s poplavljenih područja vratili bar malo radosti i skratili ove teške dane. Čestitamo našem ovogodišnjem pobjednicima, Ivi i Eriku, ali i ovogodišnjim Lino višebojcima iz svih krajeva Hrvatske”, rekla je Marinka Akrap, direktorica Korporativnih i marketinških komunikacija Podravke.

U sklopu finala Lino višebojca uručena su i priznanja za najbolje oglasne ploče, transparente i maske, navijače, najslađu Lino kreaciju, za najljepši Linograd, te Trofej fair play i proglašeni sportski rekorderi sezone. Dan prije finala održana su polufinalna natjecanja te je otvorena izložba “200 Lino višebojaca”.