Ol Istria maslinova ulja u društvu najboljih na svijetu

Na internacionalnom natjecanju New York International Olive Oil Competition 2015. ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria Picholino osvojilo je zlatnu medalju, dok se srebrom okitilo ulje Ol Istria Ascolana.

ujeOve prestižne nagrade potvrđuju da su ekstra djevičanska maslinova ulja Ol Istria među najboljim maslinovim uljima na svijetu.

Međunarodni ocjenjivački sud kušao je i ocjenjivao više od 600 uzoraka maslinovih ulja iz 26 zemalja svijeta, uključujući Španjolsku, Italiju, Grčku i ostale vodeće zemlje u proizvodnji maslinovog ulja čime ove nagrade još više dobivaju na važnosti.

Čak 49 posto prijavljenih ulja odbačeno je kao manjkavo, što je posljedica prošlogodišnjih loših uvjeta uzgoja maslina.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Agrolagune godinama je sinonim i standard kvalitete za istarska maslinova ulja, što potvrđuju brojne nagrade za ova ulja iz godine u godinu. Sva ulja dobivena su preradom maslina iz vlastitih maslinika te se odlikuju izrazito visokim sadržajem prirodnih antioksidansa.

U Agrolaguni je na 220 hektara površine zasađeno 65 000 stabala maslina. U 2014. godini proizveli smo 110 tona vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, koje ujedno i izvozimo na tržišta Austrije, Njemačke, Slovenije, Poljske i Srbije”, izjavila je Katja Gašparini, rukovoditelj maslinarstva i uljarstva Agrolagune.

Ol Istria Picholino je ulje tamne boje koje starenjem dobiva izvanrednu kvalitetu, izražene pikantnosti i mirisa po zelenom plodu masline. Poslužuje se uz jaka jela, kao što je meso na žaru, ali i uz jako začinjena jela.

Ol Istria Ascolana izvanredno je harmonično ulje prepoznatljivo po intenzivnom voćnom mirisu na zrele rajčice i zrelu jabuku, ravnomjerne pikantnosti i gorčine.

Prethodni članakUdruženje vinarstva HGK predstavlja se srpskom tržištu
Sljedeći članakOtkrijte životinjske rekorde uz Ledo Medu u Zoološkom vrtu