Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu u trećem tromjesečju

Prihod njemačke tvrtke bio je u razdoblju od srpnja do rujna veći za 23,5 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 20,04 milijarde eura

Njemački logistički div Deutsche Post izvijestio je u četvrtak da mu je prihod u trećem tromjesečju poskočio gotovo za četvrtinu, potaknut valom potražnje za logističkim uslugama u razdoblju oporavka globalne trgovine od koronakrize.

Prihod njemačke tvrtke bio je u razdoblju od srpnja do rujna veći za 23,5 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 20,04 milijarde eura.

Konsolidirana neto dobit uvećana je za 27,7 posto i iznosila je 1,08 milijardi eura. Gotovo isti postotni rast bilježila je i operativna dobit, dosegnuvši 1,8 milijardi eura.

Poslovanje Deutsche Posta potaknuo je snažan oporavak globalne trgovine nakon ublažavanja koronamjera, koji je pokrenuo val potražnje za logističkim uslugama, podupirući rezultate DHL-a.

Iako su fizičke trgovine otvorene nakon ukidanja lockdowna, obujam isporuka pošiljki u elektroničkoj trgovini stabilizirao se na povišenoj razini, ističu u njemačkoj tvrtki.

Kompanija je već na kraju trećeg tromjesečja nadmašila ključne poslovne pokazatelje iz prošle godine, najbolje u njezinoj povijesti, i podigla je procjenu ovogodišnje operativne dobiti s više od sedam na više od 7,7 milijardi eura.

Podigli su i prognozu operativne dobiti u 2023. godini, s više od 7,4 milijarde na više od osam milijardi eura, procjenjujući da će se obujam pošiljki u e-trgovini zadržati na visokoj razini, a svjetsko gospodarstvo nastaviti sa solidnim oporavkom od koronakrize.

Troškovi prijevoza trebali bi se pak postupno stabilizirati, napominju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakSvjetske cijene hrane dosegle novi desetgodišnji vrhunac u listopadu
Sljedeći članakU Vrbovcu otvorene Plodine