Orbico za 30 mil. eura preuzima tvrtku u Rumunjskoj

branko-roglic-ftd1Tvrtka za pružanje distribucijskih usluga Orbico, u vlasništvu Branka Roglića, sredinom godine preuzet će za 30 milijuna eura jednu rumunjsku kompaniju za distribuciju te proširiti djelatnosti u Austriju i Njemačku.

“Preuzet ćemo 100 postotni vlasnički udio u jednoj privatnoj rumunjskoj kompaniji, a vjerujem da će ugovor biti potpisan sredinom godine”, rekao je Roglić u telefonskom razgovoru za www.banka.hr. Prvi čovjek Orbica odbio je reći o kojoj se kompaniji radi.

“Akviziciju ćemo financirati bankovnim kreditima i manjim dijelom vlastitim kapitalom. Preuzimanjem u Rumunjskoj kompletirat ćemo regionalnu prisutnost što je ključno za nastavak uspješnog poslovanja”, kaže Roglić.

Orbico Grupa sastoji se od 12 kompanija od kojih pet posluje u Hrvatskoj dok se ostale nalaze u Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji, Kosovu, Bugarskoj i Moldaviji, navedeno je na internetskoj stranici kompanije.

Roglić je potvrdio kako više nije zainteresiran za kupnju udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercator. No zato će se Orbico proširiti u Austriju i Njemačku. “Ondje namjeravamo otvoriti tvrtke te nastaviti poslovanje našeg tamošnjeg partnera”, napominje.

Prihodi Orbica rastu između 15 i 20 posto godišnje. Za 2010. godinu prihod će iznositi oko 790 milijuna eura, dok bi u 2011. uz akvizicije i preuzimanje poslovanja partnerskih tvrtki mogao iznositi oko 1,2 milijarde eura, tvrdi vlasnik Orbica. (Bankamagazin)

Prethodni članakRauch Vitamincup Mercator
Sljedeći članakKonzum prvi trgovački lanac s certifikatom ISO 14001:2004