podravka-superior-taste-award-largeInternational taste & Quality Institut iz Bruxellesa dodijelio je nagrade Superior Taste Award za osam Podravkinih proizvoda, izvijestili su iz koprivničke kompanije.

Podravkin voćni sirup Limun-menta dobitnik je čak tri zvjezdice, a Superior Taste Award ove su godine dobili i voćni sirupi Naranča-cimet, Crni ribiz-limeta, Jagoda-vanilija, Malina-jasmin te Jabuka-bazga koje Podravka proizvodi u Češkoj.

Nagrađeni su i proizvodi kompanije koji se nalaze na policama hrvatskih trgovina – Lino lada nougat i Lero voćni sirup Naranča-cimet.

“Počašćeni smo što je i ove godine mjerodavna javnost prepoznala vrsnoću naših proizvoda koje uz kvalitetu odlikuje i jedinstveni okus. Potvrda je to kako Podravka radi dobar posao. Potrošači nam vjeruju kupujući naše proizvode, a stručna javnost istodobno nagrađuje kako i što radimo. Za postojanost brenda nužno je povjerenje, a Podravka ga gradi i stvara godinama”, istaknula je članica Uprave Podravke za marketing, istraživanje i razvoj Jadranka Ivanković.

Dodala je kako 19 nagrada koje je Podravka dobila u pet godina imaju dodanu vrijednost jer riječ je o “slijepom testiranju” proizvoda u kojem ocjenjivači ne znaju ime proizvoda niti proizvođača, već jednostavno ocjenjuju kvalitetu i okus proizvoda.

Priznanje Superior Taste Award dodjeljuje International Taste & Quality Institute iz Bruxellesa – jedna od vodećih svjetskih organizacija koja ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta prehrane i pića. Ove je godine ocijenjeno gotovo 1000 prehrambenih proizvoda i pića iz 60 zemalja svijeta.

Iz Podravke ističu kako priznanje tim više dobiva na vrijednosti što je stručni sud te ugledne organizacije činilo 120 uvaženih šefova kuhinja i somelijera.

U Superior Taste Award kategoriji ocjenjuju se isključivo proizvodi koji se nalaze na policama trgovina, a u proces ocjenjivanja mogu ući proizvodi samo onih kompanija koje posjeduju certifikate kontrole kvalitete.

Osvojeni rezultati omogućuju nagrađenim Podravkinim proizvodima da sljedeće tri godine na ambalaži komuniciraju internacionalno prepoznatljiv znak kvalitete “Superior Taste Award 2012”, što ih etablira među visokokvalitetne prehrambene proizvode, kaže se u priopćenju.