Otvaranje Arene bez H&M-a, Cinestara i Starbucksa

Dućani će biti spremni, uvjerava direktorica marketinga, ali će neki dijelovi ipak biti prazni: multipleks kina otvaraju se početkom iduće godine, a H&M tek na proljeće

U Laništu, dijelu Zagreba u kojem se uz dvoranu Arena otvara golemi poslovno-trgovački centar, ovih je dana gužva, vidljivo je da radovi još traju, a ulice su zakrčene dostavnim i građevinskim vozilima.

Nakon što su nedavno na Jutarnjem.hr-u objavljene fotografije koje pokazuju da možda neće svi pripremni radovi završiti na vrijeme, zanimalo nas je u kojoj je fazi uređenje i useljenje dućana te dotjerivanje za svečano otvaranje. Videoekipa u srijedu nije uspjela ući u centar, dogovoreno je snimanje za danas ujutro, a onda je kasno sinoć iznenada otkazano.

Slavka Jureta, direktorica marketinga Arena centra, otkazala je posjet novinara, kako tvrdi, zbog protokolarnih mjera i provjera sigurnosti.

Sutra se očekuje dolazak premijerke Jadranke Kosor koja ne propušta nijedno rezanje vrpce koje se može tumačiti kao naznaka gospodarskog oporavka, ministra gospodarstva Đure Popijača, mađarskog ministra gospodarstva i brojnih predstavnika diplomatskog zbora, pa danas u Areni planiraju probu otvaranja.

Arena centar iznajmio je gotovo sve lokale (93 posto), no neće svi biti otvoreni 5. studenog.

Švedski modni lanac Hennes&Mauritz otvara svoju trgovinu tek na proljeće, Cinestar svoja multipleks kina početkom godine, robna marka Sportine XYZ dolazi u ožujku, a Starbucks je odgodio otvaranje do nepoznatog datuma.

Na početku će od poznatijih biti otvorene trgovine Inditex grupe (Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear, Berschka, Zara home) te Sportina grupe (Esprit, Orsay, Tom Tailor..) i Gap.

TriGranit je u izgradnju Centra investirao 244 milijuna eura i, što u Hrvatskoj nije nevažno istaknuti, za Arena centar dobio je uporabnu dozvolu. (Tportal)