Voditeljica trgovine Gordana Rudnicki i gradonacelnik Zaboka Ivan HanzekLidl Hrvatska nastavlja s modernizacijom svoje prodajne mreže koja trenutno broji 89 trgovina diljem Hrvatske. U Zaboku je tako otvoren novi, moderni Lidl, u potpunosti izgrađen prema novom konceptu gradnje i dizajna koji je Lidl nedavno pokrenuo u Hrvatskoj.

Ovaj koncept podrazumijeva veći prodajni prostor, prostranija parkirna mjesta, više prirodnog svjetla, veću energetsku učinkovitost, sanitarije prilagođene presvlačenju beba, atraktivan izgled i još ugodniju kupovinu za Lidlove kupce. Modernu trgovinu, u kojoj je radno mjesto pronašlo 17 zaposlenika, svečano je otvorila voditeljica trgovine Gordana Rudnički uz pomoć gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka.

Poznati voditelj i glazbenik Krešimir Končevski vodio je svečanost otvorenja, a folklorni ansambl KUD-a Zabok, koji je Lidl ovom prilikom razveselio donacijom, zabavio je prisutne na svečanosti otvorenja svojim plesnim programom. Kupci i posjetitelji imali su priliku počastiti se finim pecivima, slatkišima i kavom te balonima koje je Lidl dijelio na svečanom otvaranju. Lidl će u novim trgovinama, baš kao i u svima ostalima, svojim kupcima nuditi asortiman najkvalitetnijih i najsvježijih proizvoda najboljeg omjera cijene i kvalitete.

Prodajni prostor nove trgovine iznosi 1438 m2, dok je ukupna površina cijelog objekta 2447 m2. Trgovina zapošljava 17 zaposlenika, a kupcima će na raspolaganju biti 120 parkirna mjesta te će na parkiralištu biti postavljene nadstrešnice za zaštitu vozila od sunca za 18 vozila.

Novi Lidl u Zaboku iznutra (1)Novi koncept gradnje i dizajna trgovina Lidl je pokrenuo kako bi svojim kupcima omogućio još ugodniju kupovinu – veća prodajna površina, širi hodnici, sanitarije prilagođene presvlačenju beba i prostranija parkirna mjesta – olakšat će kretanje svima, a posebno majkama s djecom i osobama s invaliditetom.

Više prirodnog svjetla, prozirna stropna kupola i prednja staklena stijenka značajno su promijenili izgled trgovine, dok će posebno opremljene komore za skladištenje voća i povrća, veća pekara i moderne prostorije za odmor djelatnika svakako još pozitivnije utjecati na svakodnevicu Lidlovih zaposlenika. Kada je riječ o grijanju i rasvjeti, nove trgovine postižu još veću energetsku učinkovitosti.