Diskontni trgovački lanac Lidl otvorio je danas trgovinu u Kaštel Sućurcu što je ukupno 82. trgovina ovog trgovca u Hrvatskoj i deveta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Lidla.

Trgovina u Kaštel Sućurcu otvorena je u prisustvu gradonačelnika Kaštela Josipa Berketa, Lidlovih zaštitnih lica Blanke Vlašić i Olivera Dragojevića, predstavnika Lidla te mnogih drugih uzvanika. U povodu otvorenja trgovine, Lidl je darovao mališane iz Dječjeg vrtića Maginja u Kaštel Sućurcu.

U novoj prodavaonici zaposleno je 15 djelatnika, ukupna površina objekta iznosi 1634 m2, a kupcima je na raspolaganju 99 parkirnih mjesta.

Trgovina u Kaštel Sućurcu, kao i preostale Lidlove trgovine diljem Hrvatske, izgrađene su poštivajući sve europske standarde kvalitete propisane za izgradnju maloprodajnih trgovačkih centara, a posebna pažnja posvećena je konceptu niskoenergetske potrošnje i ekološkim standardima, navode iz Lidla.

Ponuđeni asortiman čini 50% domaćih proizvoda, a posebno izdvajaju odjele svježeg mesa, voća i povrća te pekarskih proizvoda.

Povodom otvorenja trgovine, Lidl je darovao Dječji vrtić Maginja iz Kaštel Sućurca, koji pohađa ukupno 84 djece. Vrtić je dio Dječjeg vrtića Kaštela – najveće predškolske ustanove na području Grada Kaštela, unutar koje se u 16 objekata organizirano skrbi za 891 djece od navršene dvije do sedam godina života, ističe se u priopćenju.