intergrafika i modernpakNa Zagrebačkom velesajmu otvoreni su bijenalni sajmovi Modernpak, 28. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja i Intergrafika, 23. međunarodni sajam grafičke industrije i papira.

“Danas, u vrijeme kada uslijed gospodarske krize, objektivnih i subjektivnih razloga nestaju poslovni subjekti i gase se njihove manifestacije, vaša struka je pokazala da ne odustaje, da je kvalitetna i tržišno konkurentna”, rekla je na početku otvorenja direktorica Marina Pavković obraćajući se izlagačima iz grafičke i ambalažne industrije.

Tom prilikom sve uzvanike provela je kroz 106 godišnju povijest grafike i dizajna na Zagrebačkom velesajmu predstavljajući im plakate: plakat Zagrebačkog zbora iz 1909., plakat autora Sergeja Glumca Zagrebačkog zbora iz 1938, plakat autora Ljube Babića Zagrebačkog velesajma iz 1957. i plakat Zagrebačkog velesajma iz 2005. autorice Sanje Ris.

“Ovako ciljano organizirani skupovi najbolji su za razmjenu informacija. Osim poslovnih kontakata na sajmovima je učinkovita i promocija novih proizvoda. Još uvijek ništa ne može zamijeniti kontakt uživo. Ovakvi sajmovi postoje da pitate, razgovarate i da dođete na ‘aha’ efekt. Prezentirajući najnovije trendove u području grafičke komunikacije i ambalaže jasno je da je trend biti što više personaliziran, što više inovativan, što više drukčiji, prepoznatljiviji”, rekao je u svom govoru prof. dr. sc. Klaudio Papp, dekan Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je i otvorio sajam.

Bogat i visoko kvalitetan stručno prateći program koji prati sajmove Intergrafika i Modernpak zajedno s izložbenim dijelom čini odličnu komunikacijsku platformu za predstavljanje svih potencijala ove dvije industrijske grane.

Na jednom mjestu dobit ćete sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz obje industrije, izravne poslovne kontakte i susrete uživo s renomiranim domaćim i stranim izlagačima.

Sajmovi traju do subote, 30. svibnja.