Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana danas je organizirano studijsko putovanje hrvatskih novinara u jedan od najpoznatijih talijanskih trgovačkih centara, Palmanova Outlet Village.

Palmanova Outlet Village otvoren je u svibnju 2008. godine u Ajellu kraj Udina. Zahvaljujući svojoj geo-strateškoj poziciji, kao jedini talijanski granični outlet trgovački centar, Palmanova Outlet Village obraća se klijentima iz područja koje zahvaća sjeveroistočnu Italiju te susjedne države – Sloveniju, Hrvatsku, Austriju i Srbiju.

Ove godine, trgovački centar Palmanova Outlet Village proslavio je petu godišnjicu postojanja. Zbog svoje heterogene ponude, u proteklom periodu posjetilo ga je gotovo 14,5 milijuna kupaca. Naime, ovaj poznati talijanski trgovački centar okuplja više od devedeset dućana na komercijalnoj površini od 24.000 m². Zahvaljujući karakteristikama koje su vezane uz kvalitetu, funkcionalnost i uslugu, ovaj trgovački centar bilježi tri milijuna posjetitelja godišnje, od kojih je više od 40%  kupaca iz stranih zemalja, od čega 7% dolazi iz Hrvatske.

Kalendar centra bogat je događajima i raznim aktivnostima tijekom cijele godine te čini posjet zanimljivijim jer ga predstavlja kao mjesto na kojem je slobodno vrijeme moguće provesti ugodno i na otvorenom, u društvu obitelji ili prijatelja.

Osim toga, valja istaknuti kako je povodom božićnih blagdana za klijente organizirana nagradna igra koja nudi mogućnost osvajanja nekog od brojnih poklon bonova za kupovinu, ali i mogućnost osvajanja glavne nagrade u vrijednosti od 10.000 eura. Tijekom prosinca, posjetitelji centra će, između ostalog, moći uživati u nizu zabavnih sadržaja za djecu i odrasle s organiziranim paradama i koncertima.

Palmanova Outlet Village usko surađuje  i s talijanskim Crvenim križem.

Luigi Maurizio Villa, direktor prodaje Palmanova Outlet Village, prilikom današnjeg druženja s hrvatskim novinarima rekao je: “Čast nam je ugostiti hrvatske novinare iz sektora mode i trgovine. Za nas je to prilika da predstavimo naš outlet centar i indirektno zahvalimo hrvatskim kupcima koji su nam od samog početka poslovanja iznimno važni. Od prvih dana naše prisutnosti na tržištu, bilo nam je važno obuhvatiti barem 10% hrvatskih kupaca. Riječ je o modno osviještenim kupcima  koji uglavnom kupuju glamurozne marke poput Iceberga, Galiana i Guessa, a koji su spremni zanemariti cijenu ukoliko će dobiti kvalitetan komad odjeće. Doista, prosječna potrošnja hrvatskog potrošača iznosi otprilike 230 eura i među najvišima je kad  je riječ o stranim potrošačima, bez obzira na to što hrvatski kupci nemaju pravo na povrat poreza otkako je Hrvatska punopravna članica Europske unije.”