VijestiSvijetPaloma: Rezultati iznad planiranih

Paloma: Rezultati iznad planiranih

Paloma je u prvih devet mjeseci poslovala bolje od planova. Realizirana je ukupna prodaja od 66,6 milijuna eura što je 7,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju i 1,2 posto bolje od plana.

Rezultat iz poslovanja je iznosio 2,6 milijuna eura što je 12 posto bolje od planiranog, rečeno je nakon sjednice Nadzornog odbora u petak poslijepodne.

U Palomi je inače u tijeku postupak dokapitalizacije. Nadzorni odbor upoznao je s nastavkom postupka traženja investitora ili skupine investitora za dokapitalizaciju.

Palomu je prema informacijama Financi nedavno posjetilo nekoliko potencijalnih kupaca. Tvrtku uglavnom žele kupiti konkurenti iz regije. Poznavatelji očekuju da će u postupku prodaje sudjelovati Slovak Hygienic Paper Group, poduzeće s tvornicom u Slovačkoj, BiH i Hrvatskoj, a trgovačko društvo ima i u Sloveniji. (SEEbiz.eu)

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...