Pavel Šercl postaje novi generalni direktor Mondelēz Internationala na tržištu Istočnog Jadrana (EAM) od 1. ožujka 2014. godine, izvijestili su iz tog prehrambenog diva.

Mondelēz International, proizvođač brendova kao što su Milka čokolade i keksi, Oreo keksi, Jacobs kava i Trident gume za žvakanje, u siječnju je najavio promjenu rukovodstva u svojoj poslovnoj jedinici koja obuhvaća tržište Istočnoga Jadrana (Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju).

Počevši od 1. ožujka, generalni direktor poslovne jedinice EAM-a bit će Pavel Šercl te na to mjesto dolazi umjesto Phila Dickinsona koji je vodio poslove na ovom tržištu duže od šest godina.

Na čelno mjesto regije Istočni Jadran Šercl dolazi nakon uspješnog napredovanja u kompaniji Mondelēz International (bivši Kraft Foods), kako na poziciji generalnog direktora ogranaka u Češkoj i Slovačkoj, tako i na brojnim pozicijama na regionalnoj razini na kojima je imao sve veću odgovornost u području organizacije prodaje u kompaniji.

“Mondelēz International kompanija je koja se razvija i nedvosmisleno shvaća snagu malih i velikih. Tržište Istočnoga Jadrana predstavlja veliku priliku za rast naše kompanije, uz konsolidaciju naše vodeće pozicije u svim kategorijama u kojima sudjelujemo. Kao lider na svjetskom tržištu proizvodnje grickalica, potrošačima u ovim dijelovima svijeta želimo ponuditi njihove omiljene brendove koji im pružaju divne male trenutke radosti”, kaže novi generalni direktor Mondeleza EAM.

Prije nego što je postavljen za generalnog direktora EAM-a, Pavel Šercl bio je direktor prodaje u regiji Središnja Europa. U Mondelēz dolazi u studenome 2004. kao direktor prodaje u Kraft Foodsu u Češkoj i Slovačkoj, a 2007. godine napredovao je do pozicije generalnog direktora.

Bio je na čelu tima Češke/Slovačke koji je kavu iz kategorije prženog i mljevenog transformirao u kategoriju topivog proizvoda te je povećao tržišni udio i prodor na tržištu Milka proizvoda i unaprijedio poslovanje diskonta do najviše razine u Središnjoj Europi.

Godine 2009. predvodio je iznimno uspješnu integraciju Kraftovog sektora koji se bavi proizvodnjom čokolade/kave i Opavi-LU/Danone sektora koji se bavi proizvodnjom keksa.

Od 2012. godine Šercl je bio na čelu nekoliko regionalnih sektora prodaje, što mu je omogućilo da nadzire strategiju prodaje u Središnjoj Europi, a kasnije i integraciju organizacije prodaje u toj regiji i Mondelezove strukture na razini Europske unije.

Pavel Šercl ima diplomu poslovnih studija (MBA), koju je stekao na Poslovnoj školi Otvorenog sveučilišta u Pragu, a svoju je karijeru započeo 1993. godine u kompaniji Master Foods, zatim se pridružio kompaniji VOG s.r.o. na poziciji regionalnog menadžera prodaje, a prije dolaska u Kraft Foods, šest godina proveo je na poziciji direktora prodaje u tvrtki Tchibo Praha.