Najesen će na slovensko tržište doći Pepco, trgovački lanac specijaliziran za prodaju odjeće i kućanskih proizvoda. U prve tri godine će u ovoj državi otvoriti 43 trgovine i zaposliti 250 ljudi, izvještava RTV Slovenije

Prve trgovine u Sloveniji planira otvoriti u rujnu u Celju, Domžalama, Mariboru, Novom mestu i Ptuju.

U prvih 12 mjeseci će otvoriti 18 trgovina, a do 2020. godine njihov broj popet će se na 43. Ukupno će biti zaposleno više od 250 ljudi, najavljeno je.

Poduzeće sada traži nekretnine veličine 450 kvadratnih metara, s čijim vlasnicima namjerava zaključiti dugoročnu suradnju. Otvaranje franšiznih trgovina nije planirano.

“Slovensko tržište pruža velike mogućnosti za razvoj te je zato smislen potez za širenje našeg trgovačkog lanca”, kazao je direktor Pepca za srednju i istočnu Europu Marcin Stanko.

Pepco je robna marka južnoafričkog investicijskog društva Pepkor, koje je povezano s tvrtkom Steinhoff International Holdings. Cijela grupa zapošljava oko 120.000 ljudi, a ima više od 11.000 trgovina u 30 zemalja svijeta. Grupa posjeduje više od 40 komercijalnih brendova koji su dostupni u Europi: Conforama, Poco, Kika, PEP & CO, Poundland i Emmezeta.

Danas Pepco ima više od 1.000 trgovina u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumuniji. Početkom travnja svoj prvi dućan otvorio je u Hrvatskoj, a sveukupno zapošljava 9.000 ljudi.

Pepco je poznat prije svega kao prodavač dječje, ženske i muške odjeće, donjeg rublja, nakita, igračaka, kućanskog pribora, ukrasnih predmeta i kućanske tekstile. (rtvslo.si)