pepsiKompanija će novu oglasnu kampanju ponajprije usmjeriti prema digitalnim medijima u koje već ulaže trećinu marketinškog novca

Američki proizvođač bezalkoholnih pića Pepsi za sljedeću godinu najavljuje veće investicije u promociju proizvoda. Pored toga, kako je rekla predsjednica Uprave Indra Nooyi, Pepsi se na tržište sprema plasirati i nove proizvode marke negaziranih pića Gatorade namijenjene sportašima.

Naime, iako Uprava Pepsija za ovu godinu nije povećavala proračun na promociju zbog krize, to planira učiniti u 2010., s naglaskom na digitalne medije, rekla je Nooyi. Međutim, nije željela otkriti koliki će iznos uliti u promociju. “Gotovo trećina naše promocije otpada na digitalne medije koja je snažna, a unatrag pet godina nije postojala”, objašnjava Nooyi i napominje da Pepsi priprema veliku transformaciju Gatoradea za sportaše i različite stupnjeve njihova režima vježbanja. To je potvrdio i glavni financijski direktor Richard Goodman koji je kazao da će američka kompanija izbaciti proizvode formulirane za različite potrebe sportaša. (Poslovni.hr)