PepsiCo Europe je najavio da će do kraja desetljeća eliminirati upotrebu djevičanske plastike u ambalaži svojih brendova Walkers, Doritos i Lay’s.

Odluka o korištenju samo 100% reciklirane ili obnovljive plastike u vrećicama za grickalice i čips dio je strategije transformacije grupe pep+ (PepsiCo Positive), objavili su iz kompanije.

Obnovljiva ambalaža trebala bi biti uvedena u asortiman proizvoda pod brendom Lay’s u Francuskoj u prvoj polovini ove godine, kao dio inicijalnog ispitivanja, a nakon toga slijedi Walker’s probno razdoblje u Velikoj Britaniji kasnije tijekom godine.

Iz tvrtke su najavili kako će se reciklirani sadržaj u pakiranjima dobivati od prethodno korištene plastike, dok će obnovljivi sadržaj biti na biljnoj bazi i od otpada iz papirne kaše.

“Reciklaža fleksibilne ambalaže trebala bi biti norma diljem Europe. Vidimo budućnost u kojoj će naše vrećice biti bez djevičanske plastike nastale od fosilnih goriva”, komentirao je Silviu Popovici, izvršni direktor PepsiCoa Europe.

“S našim partnerima ulažemo u izgradnju tehnoloških kapaciteta za provedbu tih planova. Sada nam je potreban odgovarajući regulatorni krajolik kako ambalaža nikada ne bi postala otpad.”

Prelaskom na nove materijale u PepsiCou procjenjuju da će postići smanjenje emisije stakleničkih plinova od 40% po toni ambalažnog materijala.

Osim prelaska na obnovljive, reciklirane sadržaje, PepsiCo je također razvio svoj program “Making Bags Better”, koji će se usredotočiti na niz ulaganja i inovacija za recikliranje i ponovnu upotrebu fleksibilnije plastike diljem Europe, navodi se u priopćenju.

“Kroz suradnju i inovacije možemo napredovati do održivog kružnog gospodarstva za našu ambalažu u Europi”, dodala je Archana Jagannathan, viša direktorica Održivog pakiranja za PepsiCo Europe.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!