pevec-slavonski-brod-otvorenje-midiTrgovački lanac Pevec d.o.o. u stečaju otvorit će krajem ovog tjedna, u petak 16. rujna još jedan prodajni centar Pevec i to onaj u Slavonskom Brodu, izvijestili su danas iz tog trgovačkog lanca.

Iz Peveca pritom napominju da će trgovina u Slavonskom Brodu, iako neće biti otvorena u punoj veličini, već na svega dvije tisuće kvadratnih metara, imati potpuno isti asortiman kao i ostali trgovački centri u Hrvatskoj.

Pevec je u prošloj godini otvorio 11 centara (Bjelovar, Koprivnica, Kutina, Zadar, Rijeka, Pula, Varaždin, Zagreb Jankomir i Žitnjak i Split), a ostvaren je prihod veći od 350 milijuna kuna.

Oba društva – Pevec Zagreb d.o.o. u stečaju i Pevec d.o.o. u stečaju, imaju zaposlena 924 radnika, od čega je 26 radnika u Slavonskome Brodu.

Kako navode iz Peveca, za ovu su godinu planirani prihodi od 600 milijuna kuna, a u prvih osam mjeseci ostvareno je 385 milijuna kuna.

Također navode kako je izrada stečajnog plana gotova te se taj plan 19. rujna planira predati stečajnoj sutkinji.

Nakon toga plan ide odborima vjerovnika, a potom će se sazvati skupština vjerovnika, krajem listopada, na kojoj će im se stečajni plan prezentirati te uručiti.

Krajem studenog o stečajnom planu bi se konačno trebalo odlučiti glasovanjem, navodi se u priopćenju. (H)