“Izuzetno mi je drago što, uz veliku volju i trud svih članova našeg tima, danas u Samoboru otvaramo još jedan Pevec prodajni centar. Povoljne i kvalitetne proizvode za izgradnju, uređenje i opremanje doma time dodatno približavamo sadašnjim kupcima iz Samobora koji su kupovali u našim centrima u Zagrebu, ali i novim kupcima koji će od danas imati tu priliku. Ovo je još jedan uspješno ostvareni poslovni cilj ove godine, na što smo jako ponosni“, kazao je prilikom otvorenja Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.
Novi prodajni centar Peveca nalazi se na adresi Ulica Bleiburških žrtava 1945. br. 1 u sklopu bivšeg Mercator centra, a prostire se na površini od gotovo 4.000 četvornih metara.

Otvorenju su nazočili zamjenica župana Zagrebačke županije, Nadica Žužak i predsjednik Gradskog vijeća grada Samobora, Miran Šoić, kao i brojni stanovnici Samobora i okolice. Pevec je ovom prilikom kupce razveselio popustima na brojne proizvode, trajnom Pevec torbom te gratis proizvodima, a kupci su uz ostvareni uvjet kupovine imali priliku počastiti se i posebno osmišljenom gastronomskom ponudom – Pevec hamburgerima i pićem.

Ovim otvorenjem stanovnicima Samobora i okolice postalo je dostupnije i jednostavnije doći do oko 25.000 povoljnih i kvalitetnih proizvoda iz svih Pevecovih programa: od kućanskih i elektroničkih uređaja, keramike i sanitarija, građevine, boje, lakova i željeznarije, pa sve do vrtnog programa te asortimana za uređenje i dizajn doma, među kojima se nalazi i vrlo bogat izbor dekoracije za predstojeće blagdane.

Također, novi prodajni centar donio je 45 novih radnih mjesta na području Samobora i obogatit će iskustvo kupovine u centru u kojem već posluju trgovci poput dm-a, Konzuma i Intersporta.

Prvi hrvatski trgovački lanac Pevec, na tržištu od 1990. godine, trgovina je prvog izbora za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta, a ovime proširuje svoje poslovanje na 21 hrvatski grad u 24 centra.