Trgovački lanac Pevec podijelit će svojim radnicima božićnicu od 2.200 kuna te će ih još dodatno nagraditi za odlične ovogodišnje poslovne rezultate u iznosu od 30 posto bruto plaće. Pevec će 2015. završiti prihodima većim od milijardu kuna što je za 25 posto više nego lani.

pevec1-midi“Dobri poslovni rezultati doprinos su svih zaposlenika i kompanija im se ovom prilikom želi zahvaliti i dati dodatni poticaj kako bi i u idućoj godini bili uspješni i jednako vrijedni”, rekli su iz Uprave tvrtke.

Uz izdašnu božićnicu i novčanu nagradu, sva djeca zaposlenika dobit će i prigodan dar.

Prije samo šest godina ovakva je vijest bila nezamisliva za Pevec. Kompanija se tada nalazila pred propašću i malotko je vjerovao da će preživjeti.

Oporavak je započeo otvaranjem stečaja teškog čak 1,9 milijardi kuna. Svoja potraživanja prijavilo je tisuću radnika, 800 tvrtaka te čak jedanaest poslovnih banaka.

Pod vodstvom tadašnjeg stečajnog upravitelja, a danas predsjednika Uprave kompanije Darka Šketa Pevec je pretvoren u dioničko društvo koje otad svake godine samo raste.

Tvrtka trenutačno ima 19 prodajnih centara u 14 gradova diljem Hrvatske te zapošljava gotovo 1.300 zaposlenika. (tportal.hr)