Podržite “Inicijativu za vodu” koja će djeci diljem svijeta osigurati pitku vodu

Povodom Svjetskog dana voda, Metro je u srijedu 22. ožujka pokrenuo “Inicijativu za vodu”koja će se provoditi u 28 zemalja Metro Grupe, među kojima je i Hrvatska. Kako bi djeci diljem svijeta osigurao pitku vodu, Metro je ostvario partnerstvo s P&G-om kroz program “Children‘s Safe Drinking Water” koji P&G provodi od 2004. godine.

U suradnji s američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti P&G-ovi su znanstvenici osmislili paketiće sa sredstvom za pročišćavanje vode koji u 30 minuta vodu koja nije prikladna za piće može pretvoriti u savršeno sigurnu vodu.

U sklopu “Inicijative za vodu” za svaki odabrani P&G-ov proizvod kupljen u veleprodajnim centrima Metro-a od 23. ožujka do 5. travnja, Metro i P&G peteročlanoj obiteljdonirat će 1 dan pitke vode koji osigurava jedan paketić za pročišćavanje.

“S ponosom dijelimo P&G-ovu tehnologiju čišćenja vode kako bismo pomogli promijeniti živote milijuna ljudi diljem svijeta”, rekao je Predsjednik Uprave i Glavni izvršni direktor tvrtke P&G, David Taylor i nadodao: “Čista voda može poboljšati zdravlje ljudi, pomoći djeci da nastave sa školovanjem i pružiti bolje ekonomske mogućnosti za obitelji. Zahvaljujemo svim kupcima koji kupovinom naših proizvoda pomažu da osiguramo čistu, pitku vodu obiteljima kojima je nasušno potrebna”.

“Kao međunarodna veleprodajna kompanija s više od 100.000 zaposlenika i milijunima kupaca, Metro Cash & Carry nosi posebnu odgovornost. Zajedno sa svojim zaposlenicima, kupcima i partnerima, fokusiramo se na rješavanje problema koji su od iznimne važnosti za naše kupce, za nas i za budućnost naše djece”, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave Metro-a Hrvatska.

P&G je do sada osigurao 11 milijardi litara čiste vode i uložio preko 50 milijuna dolara u osiguravanje dostupnosti čiste pitke vode. “Inicijativa za vodu” koja će se provesti u 28 zemalja u kojima Metro posluje doprinijet će ostvarenju cilja P&G-a da isporuči 15 milijardi litara čiste vode do 2020.

Više o samom programu “Children’s Safe Drinking Water” koji djeluje u 85 zemalja svijeta možete doznati na www.csdw.org.