Procter & Gamble tim

Tvrtki Procter & Gamble četvrti put zaredom uručen je Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. P&G je postigao ukupan rezultat od 90 posto mogućih bodova, pri čemu se tvrtka posebno istaknula u područjima Upravljanja učinkom, Usavršavanja i razvoja i Odnosu prema zaposlenicima.

Odličan rezultat U P&G-u zahvaljuju poslovnom pristupu koji se temelji na izgradnji kompanije iznutra, razvojem zaposlenika u buduće lidere. Većina zaposlenika P&G-a, naime, karijeru započinje na početnoj razini s koje postepeno napreduju prema većoj odgovornosti i novim poslovnim izazovima unutar kompanije.

Osim mogućnosti postepenog razvoja karijere unutar kompanije, P&G svojim zaposlenicima nastoji omogućiti balans privatnog i poslovnog života, pružajući im fleksibilne radne aranžmane, omogućujući da rade od kuće te provodeći ankete i izlazne intervjue kako bi svoje procese mogli bolje prilagoditi potrebama zaposlenika.

Sustavnim radom na razvijanju ljudskih resursa P&G jasno izražava svoj stav da su zaposlenici ključ uspjeha kompanije, što se vidi i kroz podatak da su u protekloj godini svi zaposlenici bili uključeni u barem jedan od mnogobrojnih oblika usavršavanja koji P&G omogućava svojim zaposlenicima.

“P&G je najveća svjetska FMCG kompanija, redovno globalno prepoznata na području razvijanja talenta zbog čega je često na listama najboljih poslodavaca. Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje jer se odnosi na P&G u Hrvatskoj gdje naši djelatnici imaju pristup svim globalno, ali i lokalno razvijenim programima na području razvijanja karijere, mogućnostima usavršavanja, prilikama za osobni razvoj i to u dobroj atmosferi s mladim i motiviranim timom”, istaknula je Lana Zanne Latos, direktorica za Hrvatsku i Sloveniju preuzimajući Certifikat Poslodavac Partner.

“Ovo nam je priznanje veliki uspjeh s obzirom na to da kompanija kontinuirano ulaže značajne resurse u razvoj ljudskih potencijala što predstavlja jedan od glavnih prioriteta pri planiranju poslovnih ciljeva. Stalno prateći globalne trendove, odjel ljudskih potencijala je predan superiornom pristupu svojim djelatnicima od prijave za posao do svakodnevne podrške u karijeri. Naši djelatnici sami ističu da bi P&G preporučili svojim prijateljima ponajprije zbog osjećaja pripadnosti kompaniji u kojoj se svi ponašaju jedni prema drugima s poštovanjem i činjenice da je osobni uspjeh vrlo jasno definiran, s jasno postavljenim individualnim ciljevima“, istaknula je Dina Baraković, voditeljica odjela ljudskih potencijala za Hrvatsku.

P&G u Hrvatskoj zapošljava 42 djelatnika, od kojih je trenutno šest na zadacima van Hrvatske.