moj_izbor_2015 logo midiPriznanje “Moj izbor 2015” za najomiljeniji domaći proizvod u Srbiji dodijeljeno je u utorak kompaniji “Bambi” za proizvod “Plazma keks”, dok je priznanje za najomiljenijeg domaćeg proizvođača primila tvrtka “Imlek”.

Priznanje “Moj izbor” dodjeljuje se šesti put, isključivo na osnovu mišljenja potrošača. U anketi je sudjelovalo 2.010 ispitanika u 14 gradova Srbije, a ove godine je u konkurenciji bilo 195 domaćih proizvoda i brendova.

“Činjenica da su vas potrošači birali za najbolje govori nam da je naše gospodarstvo konkurentno i na međunarodnom tržištu i da imamo zbog čega biti ponosni”, poručio je dobitnicima priznanja pomoćnik srbijanskog ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Žarko Malinović.

Priznanja, koja su dodijeljena u organizaciji udruženja “Moja Srbija” i Privredne komore Srbije, dobilo je još 19 brendova koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate.

Zlatne medalje “Moj izbor” dobili su: “Moja kravica” – u kategoriji “Mlijeko i mliječni proizvodi”, “Plazma keks” – u kategoriji “Slatkiši”, “Zlatiborac” – u kategoriji “Meso i mesne prerađevine”, “Dijamant ulje” – u kategoriji “Ulje, prilozi i preljevi”, “Knjaz Miloš” – u kategoriji “Mineralne vode”, “Frikom” – u kategoriji “Voće i povrće” i “Začin C” – u kategoriji “Juhe, brašno i dodaci jelima”.

Među nagrađenim proizvodima i kompanijama, kojima su potrošači u Srbiji ukazali najviše povjerenja, su i konfekcija “Mona”, “Simpo namještaj”, “Metalac posuđe”, “Pošta Srbije”, “Nectar sokovi”, “Smoki”, “Merix”, “MTS Telekom Srbija”, “Banka Intesa”, vino “Ždrepčeva krv”, “Lav” pivo i “Gorki list”.

Ove godine, osim glasanja u supermarketima, u okviru akcije “Moj izbor” organizirano je i internet glasanje u kome je najviše glasova dobilo “Valjevsko pivo”. (Beta)