pik-damaKreativna haljina od PIK ambalaže sudjeluje na Izložbi “Kopčaj me selotejpom”

Mlada dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik, točnije popularna Etna Maar, pokazala je svoju kreativnost i maštovitost u izradi PIK haljine koristeći se ambalažom PIK narezaka, povodom izložbe “Kopčaj me selotejpom” koja se održava u shopping centru West Gate od 19. svibnja do 15. lipnja ove godine, izvijestili su iz PIK Vrbovca.

Ova prigoda pravi je izazov hrvatskim dizajnerima da iskažu svoju inovativnost i moć pretvaranja svakodnevnih predmeta u vrhunske modne kreacije te ujedno i prilika za pokazivanje širem građanstvu.

Ambalaža PIK narezaka poslužila je umjesto svilenih tkanina za izradu haljine priznatoj dizajnerici Etni Maar te je privukla veliku pozornost posjetitelja zbog zanimljivog kroja, oblika i šarenih boja.

Osim što je riječ o zanimljivoj modnoj manifestaciji, projekt “Izložba haljina od ambalažnih materijala” ima i svoju širu priču u kojoj se želi skrenuti pozornost građana na ekološko ponašanje.

Cilj ovog projekta je istaknuti značaj ambalaže kao ravnopravnog dijela proizvoda te prenijeti potrošačima priču o ambalaži, njenim ulogama, značaju, oznakama, načinu zbrinjavanja, a sve u želji za ekološki odgovornim ponašanjem.

Ekološki svjesno ponašanje potrebno je usaditi djeci već od malih nogu te su upravo tim povodom organizirane i edukativne radionice o ambalaži i zbrinjavanju iste u suradnji s dizajnerima, kako bi se istovremeno poticao i razvijao kreativni dječji duh.

PIK Vrbovec izabrao je sudjelovati u ovom projektu upravo zbog važnosti brige o zaštiti okoliša, jer i sama kompanija u svojem svakodnevnom poslovanju poštuje stroge standarde zaštite okoliša i trudi se očuvati netaknutu i čistu prirodu za buduće naraštaje, kaže se u priopćenju.