Tetra Pak, svjetski predvodnik u rješenjima za preradu i pakiranje hrane, u siječnju je imenovao Charlesa Héaulméa voditeljem odjela za Europu i središnju Aziju.

Ovaj 48-godišnji Francuz bit će zadužen za 55 zemalja, 43 prodajna ureda, 13 proizvodnih lokacija, 4550 zaposlenika i promet od 3,5 milijardi eura. Na ovoj je poziciji naslijedio Adolfa Orivea koji je imenovan voditeljem Tetra Pak poslovanja u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Kao potpredsjednik ovog relativno novog odjela, Héaulmé je u Tetra Paku odgovoran za raznolika geografska područja s promjenjivim poslovnim okruženjem.

Konkurencija je u području kartonskih i alternativnih pakiranja stalno u porastu. Istovremeno se potrošnja mliječnih i bezalkoholnih pića – osnovnih Tetra Pakovih kategorija – nalazi pod pritiskom.

Uz pomoć osvježene organizacijske strukture, Héaulméov je cilj potaknuti rast i povećati konkurentnost kako bi održao Tetra Pakovu vodeću poziciju u industriji.

“Tetra Pak je od svojeg osnivanja neprekidno ostvarivao rast poslovanja. Taj je impresivan uspjeh postignut pomoću inovacija, usredotočenosti na klijente i održivosti. Nastavit ćemo graditi na ovom snažnom naslijeđu. Također, fokusirat ćemo se na to da bolje iskoristimo naš snažan portfelj te na širenje na nove segmente tržišta i jačanje kritičnih područja poslovanja kao što su Tehničke usluge. Poduzeli smo važne korake u cilju stvaranja kulture stalnog napretka i izvrsnosti usmjerene prema našim klijentima te sam osobno posvećen jačanju tog napora u nadolazećim godinama”, naglasio je Héaulmé.

Charles Héaulmé se pridružio Tetra Paku 1999. godine te je od tada radio na rukovodećim pozicijama u nekoliko zemalja Europe i Središnje Amerike.

Njegov posljednji položaj bio je onaj glavnog direktora Tetra Pak Iberije. Tijekom staža u Tetra Paku radio je i živio u devet zemalja te je iskusio različita poslovna okruženja, od održavanja poslovanja u vrijeme ekonomske krize, do primjene strategija rasta.