PIK Vrbovec: Investicija u pogone od 350 milijuna kuna

mesna-industrija-midiPogon će se proširiti u dvije faze: u prvoj će se završiti novo skladište gotove robe i prostor za pakiranje, a u drugoj sagraditi tvornice za proizvodnju trajnih salama.

Nakon što je Belje najavilo investiciju u najveću klaonicu u jugoistočnoj Europi, ni druga uzdanica mesne industrije koncerna Agrokor neće zaostajati. PIK Vrbovec, na čijem je čelu Dragan Marčinko, planira investicije u nove pogone vrijedne otprilike 350 milijuna kuna, piše Lider.

– Pogon će se proširiti u dvije faze: u prvoj će se završiti novo skladište gotove robe i prostor za pakiranje za rezanje i pakiranje proizvoda, a u drugoj će se sagraditi suvremena tvornica za proizvodnju trajnih salama – rekao je Gašpar Novak, marketinški direktor PIK-a Vrbovec.

Oba se nova objekta prostiru na 20-ak tisuća četvornih metara s kapacitetom većim od četiri tisuće tona mesnih proizvoda.

Početak proizvodnje planira se u svibnju 2012. PIK Vrbovec lani je proizveo 17,8 tisuća tona prerađevina i najviše je rasla prodaja kobasica (58 posto) i polutrajnih proizvoda.

Nakon tih investicija u PIK-u navodno planiraju i investicije u proizvodnju konzervi, što im sada radi Podravkina Danica.

– Proizvodnja konzervi važan je segment za naše poslovanje i svakako će u idućem razdoblju trebati unaprijediti dosadašnji način rada. Budući da trenutačne investicije ne uključuju proizvodnju konzervi, nastavlja se dosadašnja uslužna proizvodnja u Podravkinoj Danici – kaže Gašpar.

PIK Vrbovec lani je imao 1,5 milijardi kuna prihoda i dobit od 80 milijuna kuna, a ove se godine očekuje, kao što je nedavno najavio Marčinko, rast prihoda na 1,7 milijardi kuna.

Ukupna proizvodnja trebala bi biti oko 66 tisuća tona proizvoda, od čega se 35 tisuća tona odnosi na svježe meso, a 21 tisuće na prerađene proizvode.

U prvoj fazi investiranja u PIK Vrbovec nakon što ga je 2005. preuzeo Agrokor sredila se infrastruktura u staroj tvornici, a u drugoj i trećoj fazi napravljena nova tvornica vrijedna milijardu kuna. (Lider)

Prethodni članakLidl nastavlja s pojeftinjenjima osnovnih namirnica
Sljedeći članakJedina, originalna…Rum pločica