U želji da dodatno unaprijede svoja znanja o pravilnoj prehrani košarkaši Cibone, prije odlučujuće utakmice između KK Cibone i KK Cedevite koja je održana proteklog vikenda, posjetili su zdravstveni kutak PIK Vrbovca u Super Konzumu na Črnomercu.

PIK zdravstveni kornerPIK Vrbovec postavljanjem Zdravstvenog kutka nastavlja s edukativnom kampanjom “Manje je više”, kojom želi dodatno educirati građane i svoje potrošače o zdravstvenim prednostima mesnih prerađevina pod brendom PIK koje ne sadrže gluten, soju, pojačivače okusa ni umjetna bojila.

Stručna domaćica Zdravstvenog kutka, uz majstora kuhara Branka Ognjenovića, bila je i nutricionistica Karmen Matković Melki iz Definicije hrane.

S košarkašima Cibone ovom je prilikom popričala o dosadašnjoj prehrani i navikama te ih savjetovala kako još bolje pripremiti mišiće za buduće sportske uspjehe.

“Energetske potrebe sportaša povećane su u odnosu na prosječnu populaciju pa je njima potrebna konzumacija dodatnih, čak preko 2000 kcal dnevno, osobito u vrijeme intenzivnih priprema i utakmica. Upravo je tada izuzetno važno unijeti prave proteine koji će pružiti potrebnu podršku organizmu sportaša. Stoga preporučujem prije treninga konzumirati jednostavan, ali kvalitetan obrok, poput sendviča sa šunkom i svježim sirom na punozrnatom kruhu ili kombinaciju jaja sa šunkom, odnosno omiljenim mesnim proizvodom. PIK-ovi mesni proizvodi imaju dodatnu prednost jer ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju”, istaknula je Karmen.

Košarkaši Cibone sa zanimanjem su poslušali savjete nutricionistice te istakli proizvode PIK Vrbovca koje su i inače sastavni dio njihove prehrane. “Najdraža mi je mesna poslastica Vrbovečka kobasica koja je odličnog okusa”, rekao je Ivica Zubac. “Započinjem svoj dan s Mortadelom s crnim maslinama ili Šunkom Finom koje su idealne za savršen doručak”, izjavio je Marko Jagodić, dok je kapetan Cibone Marin Rozić dodao da je veliki ljubitelj Delikates šunke i Panone koje su odlične u svako doba dana.