VijestiZemljaPivovarna Laško: Ne proda li se Jadranska pivovara, zaustavljamo proizvodnju

Pivovarna Laško: Ne proda li se Jadranska pivovara, zaustavljamo proizvodnju

jadranska-pivovara-ftdPivovarna Laško danas je objavila da je prodaja Jadranske pivovare u Splitu još uvijek u tijeku te da će, ako do prodaje strateškom kupcu ne dođe u sljedećih nekoliko tjedna, proizvodnja u Jadranskoj pivovari biti zaustavljena.

Postupak prodaje aktive Jadranske pivovare – Split d.d. još uvijek je u tijeku, navodi se u obavijesti koju je Pivovarna Laško, većinski vlasnik Jadranske pivovare, objavila na Ljubljanskoj burzi. Ističu pritom da je vodstvo Jadranske pivovare prije nekog vremena zaposlenicima, sindikatima i medijima predstavilo poslovno i financijsko stanje pivovare i njene daljnje mogućnosti.

“S obzirom na opseg poslovanja Jadranske pivovare prodaja strateškom kupcu je najbolje rješenje. Ukoliko se to ne dogodi u nekoliko sljedećih tjedana, proizvodnja će zbog racionalizacije poslovanja biti zaustavljena”, naglašavaju iz Pivovarne Laško u obavijesti koju za Uprava potpisuje direktor Dušan Zorko.

Najavljuju pritom da bi u tom slučaju Jadranska pivovara, u skladu s hrvatskim zakonodavstvom, osigurala “odgovarajuće otpremnine za sve zaposlene, kojima su do sada uvijek isplaćivane sve plaće”.

U tom slučaju bit će podmirene i sve obveze prema dobavljačima, ali će i u slučaju zaustavljanja proizvodnje isporuka piva na hrvatsko tržište biti osigurana”, ističu iz Pivovarne Laško i najavljuju da će više informacija biti na raspolaganju sljedeći tjedan.

Radnici Jadranske pivovare jučer su zauzeli pogone i krug te tvornice u Splitu, a danas su spriječili ulazak u krug tvornice direktoru tvrtke Nenadu Buljanu.

Pri Buljanovom pokušaju ulaska u tvornicu povjerenik Sindikata poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske (PPDIV) Goran Domljanović rekao mu je da može ući tek kada dovede predstavnika slovenske Pivovarne Laško, većinskog vlasnika Jadranske pivovare, koji bi izvijestio radnike što se namjerava učiniti s Jadranskom pivovarom u kojoj sirovine za proizvodnju ima još samo za mjesec dana. (H)

Najnovije objave

Dalić: Tri Fortenovine kompanije bit će treći stup u poslovanju Podravke

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa je ponudu Podravke ocijenila najboljom Predsjednica...

izlog

Domino’s Pizza dostupan na Glovu, uz brzu dostavu u Zagrebu i Osijeku

Aktivirano je pet lokacija, osiguravajući da omiljena jela budu dostupna svima, gdje god se nalazili Glovo, vodeća platforma za dostavu raznih proizvoda i jela na...