300-najboljihKao i prethodne godine, od 4. do 6. ožujka, u Dubrovniku će biti održan Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva “300 Najboljih”. Riječ je o događanju čiji je primarni cilj promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj.

“Summit nema pretenzije okupiti tri stotine sudionika, niti jednako toliko najboljih poduzetnika. Organizator ovog događanja – Međunarodni ekonomski forum (MEF) “PERSPEKTIVE” sa sjedištem u Dubrovniku, u suradnji s mnogobrojnim partnerima, međutim očekuje, sudjelovanje oko 150 poduzetnika iz desetak zemalja Srednje i Jugoistočne Europe. Dakako, među njima mogu se pronaći mnogi od ponajboljih i veoma uspješnih poduzetnika i menadžera”, poručio je ovom prilikom prof. dr. Jugoslav Jovičić, iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Programskog savjeta Summita.

Promovirati kulturu poduzetništva, usmjeriti pažnju javnosti na uspješne poduzetničke pothvate te nagraditi one najbolje kao i sve one koji doprinose njegovom napretku, srž je aktivnosti Summita. U tom duhu, po drugi put u povijesti postojanja ove organizacije, bit će dodijeljene prestižne nagrade i priznanja “Stvaratelji stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe.

O ovom iznimnom projektu, prof. dr. Siniša Zarić, predsjednik međunarodnog neovisnog Komiteta za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaratelji stoljeća”, kojeg sačinjava 16 stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo iz devet europskih zemalja, izjavio je: “I ove godine, nagrade i priznanja “Stvaratelji stoljeća” ići će u ruke onih najzaslužnijih. Svi oni su heroji današnjice, ali i sutrašnjice, ključni za razvoj sredine u kojoj djeluju, no i onaj globalnog karaktera. Iznimno sam zadovoljan što će i ove godine nagrade “Stvaratelji stoljeća” otići u desetak zemalja te biti dodatni poticaj laureatima u stvaranju na opću dobrobit”.

Na Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 Najboljih“, među ostalim, prisustvovati će te svoje iskustvo s drugim prisutnim podijeliti: Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe Zagreb (Hrvatska) koja, uz promet od jedne milijarde eura, s 18 poduzeća posluje u 17 zemalja Europe; Dragoljub Vukadinović, predsjednik i kreator srbijanskog gospodarskog čuda Metalac Gornji Milanovac (Srbija); Tanja Skaza, vlasnica i direktorica iznimno uspješne kompanije Plastika Skaza Velenje (Slovenija); Svetozar Janevski, predsjednik Uprave vinarije Tikveš Kavadarci i Investicijske grupacije M6 Skoplje (Makedonija), prof. dr. Reinhard Priebe (Njemačka), nekadašnji visokorangirani dužnosnik u Europskoj komisiji, ujedno počasni član MEF “PERSPEKTIVE”, Franz Shausberger (Austrija), počasni član MEF „PERSPEKTIVE“ i predsjednik Instituta regija Europe iz Salzburga i drugi.

Također, važno je napomenuti dolazak predstavnika resornih ministarstava zemalja u regiji te članova diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.