METRO Zvijezda zajednice 2015Od ponedjeljka, 04. svibnja, otvorene su prijave za projekt Metro Zvijezda zajednice kojim Metro želi pronaći poduzetnika koji doprinosi boljitku zajednice u kojoj živi i posluje. Pobjednik, koji će biti poznat na jesen 2015. godine, osvojit će 50.000 kuna za razvoj poslovanja.

Na natječaj se mogu prijaviti mali i srednji poduzetnici, a mogu ih prijaviti i zaposlenici te sugrađani. Prijave su otvorene do 31. svibnja na Facebook  i internetskoj stranici Metro-a te pisanim putem na adresu Jankomir  31, 10 090 Zagreb.

Deset finalista birat će građani glasovanjem na internetskoj stranici Metro-a. Zvijezdu zajednice odabrat će stručni žiri u kojem će biti i prošlogodišnji pobjednik, Miroslav Vrankić, osnivač i predsjednik Uprave tvrtke E-glas.

Titulu Zvijezde zajednice zaslužio je zahvaljujući elektroničkom sustavu Servus koji omogućava upravljanje uređajima u domu uz pomoć glasovnih naredbi, olakšavajući svakodnevni život starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom.

“Za Servus volimo reći kako mijenja svijet osoba s invaliditetom na bolje, a pobjeda u projektu Metro Zvijezda zajednice omogućila je tvrtki E-glas da razvije tri Servus uređaja i donira ih našim sugrađanima. Pozivam sve male i srednje poduzetnike da sudjeluju u projektu kako bismo našim sugrađanima pokazali pravi duh poduzetništva koji najbolje dolazi do izražaja kada svoje talente usmjerimo za pomaganje drugima”, izjavio je Miroslav Vrankić.

Cilj projekta Zvijezda zajednice jest ukazati na pozitivne promjene koje poduzetnici svojim djelovanjem stvaraju u društvu, kako bi oni zasluženo bili prepoznati kao pokretači razvoja lokalne zajednice i cjelokupnog gospodarstva i time potaknuti poduzetnike na daljnje društveno odgovorno djelovanje.

Kroz prijavljene priče građani će imati priliku upoznati se s iskustvima poduzetnika koji u sklopu svojega poslovanja daju nesebičan doprinos svojim sugrađanima.