Future of Manufacturing & Supply Chain Excellence 2016.Druga međunarodna konferencija Future of Manufacturing & Supply Chain Excellence 2016., u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i tvrtke Danfoss Trata, održat će se 28. siječnja 2016. uz sudjelovanje 200-ak stručnjaka srednje Europe i Jadranske regije.

Na konferenciji će prisustvovati predstavnici ključnih djelatnosti od opskrbnog lanca, proizvodnje do logistike.

“Konferencija je usredotočena na dobivanje odgovora, kako u vremenu stalnih promjena gospodarskog okruženja, trendova i globalnih tokova, još učinkovitije povezati proizvodnju s nabavom, prodajom i logistikom, odnosno gdje je ta magična točka između zahtjeva i potreba kupca te vlastite sposobnosti za realizaciju posla”, ističe član Organizacijskog odbora konferencije Marko Jakšič.

Organizatori su osigurali dolazak uglednih svjetskih stručnjaka pa će tako svoja iskustva predstavnici korporacija Hilti, Danfoss Group, Symphony EYC, Boston Consulting Group, SAP, Pliva, Gorenje, Špica i drugih, sudionike upoznati s dobrim praksama, alatima, konceptima koji mogu pomoći da svatko u svojem okruženju dostigne visoke rezultate na polju uvezivanja nabave i proizvodnje

“Učinkovito upravljanje opskrbnim lancem jedan je od najvažnijih preduvjeta za postizanje uspješnih poslovnih rezultata svake tvrtke te svako dinamično poslovno okruženje zahtijeva prilagodbu novim trendovima i zahtjevima. U Danfossu je učinkovito upravljanje opskrbnim lancem vrlo važno te je ujedno temelj naših napora za povećanje profitabilnosti. Kontinuiranim radom na poboljšanju poslovnih procesa, tijekom posljednjih  nekoliko godina, uspjeli smo u izgradnji vrlo robustnog, fleksibilnog i osjetljivog opskrbnog lanca, koji prema svim ključnim pokazateljima utječe na postizanje sve boljih poslovnih rezultata iz godine u godinu”, rekao je Aleksandar Zalaznik, direktor tvrtke Danfoss Trata, Slovenija.

Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, prof. dr. Metka Tekavčić je dodala: “Zahvaljujući izgradnji snažnog tima stručnjaka koji dolaze iz područja upravljanja opskrbnim lancem i obrazovanja visokoobrazovanih diplomanata, međunarodno smo dvostruko akreditirana poslovna škola Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. U svim strateškim područjima, intenzivno surađujemo s tvrtkama i jedna od naših najuspješnijih suradnji je svakako s tvrtkom Danfoss Trata, suorganizatorom projekta “Budućnost proizvodnje i izvrsnost u upravljanju opskrbnim lancem”.

Vodeći se potrebom za razmjenom što boljih poslovnih praksi, odlučili smo organizirati ovu međunarodnu konferenciju te zajedno s tvrtkom Danfoss razviti poseban program kako bi svi sudionici imali jedinstvenu priliku čuti o inovativnim rješenjima za postizanje poslovne izvrsnosti, alatima i konceptima koje podržavaju stručnjaci najboljih i najvećih svjetskih tvrtki.”

Konferencija je odlična prigoda da se profesionalci dodatno upoznaju s novostima i trendovima na području proizvodnje, logistike i opskrbnog lanca kao što su 3D proizvodne tehnologije, pametne industrijske automatike, novosti vezane uz off-shore tvrtke, a ujedno je riječ o povezivačkoj konferenciji i stvaranju kontakata sa stručnjacima s tog područja.