podravka - sajam hrane - moskvaU moskovskom Ekspocentru “Krasnaja Presnja” održan je u rujnu 24. Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda “World Food” u kojom je sudjelovala Podravka.

Na sajmu je sudjelovalo više od 1500 kompanija iz 70 zemalja, a 37 zemalja su zastupale nacionalne grupe.

Oko polovice sudionika su ruske kompanije, čiji je interes bio naći veleprodajne kupce i da u trgovačke lance.

Posebno je važno da je na ovom sajmu Podravka, prvi put otkako posluje na tržištu Rusije, nastupila  kao samostalna kompanija koja se bavi uvozom, prodajom i distribucijom  svih Podravkinih proizvoda u Rusiji i istodobno kao dobavljač velikih trgovačkih lanaca s kojima ima ugovore o direktnim isporukama. Ovaj sajam je ujedno iskorišten za proširenje kruga naših klijenata te kao idealno mjesto i prilika da pronađemo nove partnere  za distribuciju Podravkinih proizvoda diljem  Rusije.

podravka - sajam- moskvaPodravka je na svom štandu izložila tradicionalni asortiman – dodatke jelima, juhe, proizvode od rajčice i druge, koji su na ruskom tržištu prisutni već više od 50 godina. Osim toga, predstavljeni su proizvodi koji se uspješno prodaju u Europi, Aziji i Americi: konzervirano povrće, mesni asortiman, marinade, začini, umaci, slatkiši i čokoladne paste. Također smo izložili smrznuto povrće i voće, koje se uspješno prodaje na ruskom tržištu.

Važan događaj sajma bio je Međunarodno stručno natjecanje degustacije prehrambenih proizvoda i pića “Proizvod godine 2015”, u kojem je Podravka sudjelovala s proizvodom – Ajvar blagi. Za visoku kvalitetu i izniman prirodan okus Ajvar je dobio srebrnu medalju natječaja u nominaciji “Prehrambeni proizvodi od prerađenog voća i povrća”.

Slasna i ukusna nadopuna programu sajma, bila je degustacija muffina, koje je na  štandu ponudila promotorica, a koji su izazvali oduševljenje posjetitelja.

Tijekom trajanja sajma Podravkin je štand posjetilo oko 230 potencijalnih klijenata koji su bili zainteresirani za konkretnu suradnju s našom kompanijom i distribuciju Podravkinog asortimana po cijeloj Rusiji i ZND.