Druga hrvatska korporativna e-learning konferencija pod nazivom “Znanje u fokusu” održat će se 11. listopada 2013. u Podravki u Koprivnici, izvijestili su iz te prehrambene tvrtke.

Podravka u suradnji s domaćim i stranim partnerima iz poslovne i akademske zajednice organizira, drugu godinu zaredom, poslovnu konferenciju o primjeni e-učenja u korporativnom okruženju.

Specifičnost konferencije je da je usmjerena na primjenu e-learninga isključivo u poslovnom okruženju, a glavni cilj je promovirati izvrsnost i inovativnost u korištenju novih tehnologija u korporativnom okruženju.

Sudionici će se upoznati s konceptom e-learninga, trendovima, mogućnostima korištenja te njegovim prednostima i nedostacima. Posebna vrijednost konferencije su studije slučaja na kojima će prezenteri iz različitih hrvatskih kompanija iznijeti svoja iskustva s e-learning projektima.

Konferencija je namijenjena menadžerima iz područja ljudskih resursa, organizatorima i voditeljima edukacije u organizacijama, voditeljima e-learning projekata u organizacijama, menadžerima i stručnjacima iz područja upravljanja znanjem, IT stručnjacima koji rade na podršci upravljanju znanjem, kao i svima zainteresiranima koji se na bilo koji način bave e-learningom u svojim organizacijama.

Program konferencije čine predavanja vodećih domaćih i stranih stručnjaka iz poslovne i akademske zajednice iz područja implementiranja i primjene e-learning tehnologije, a sudionici će imati prilike vidjeti i najnovije alate i e-learning sadržaje te ih samostalno isprobati na radionicama.

Za sve koji se žele aktivno uključiti u raspravu osigurana je panel rasprava gdje će u direktnom kontaktu sa stručnjacima, koji imaju bogato iskustvo implementiranja i primjene e-learninga u manjim i većim tvrtkama, svi zainteresirani imati priliku riješiti sve svoje nedoumice oko mogućnosti e-learninga.

Također, uplatom kotizacije sudionici pomažu školovanje studenata u sklopu Zaklade “prof. Zlata Bartl” kojoj je svrha promicanje i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudima.

Zaklada “prof. Zlata Bartl” ovih je dana raspisala istoimeni natječaj “Znanje u fokusu” za dodjelu dviju stipendija mladim i inovativnim ljudima koji imaju interes za e-learning te su spremni predstaviti koncept idealan za izradu e-tečaja. Stipendije Zaklade odabranim studentima biti će dodijeljene na ovogodišnjoj e-learning konferenciji.

Konferencija je prošle godine imala zapažen uspjeh u Hrvatskoj i regiji, a isto se očekuje i ove godine. Službeni jezici su hrvatski i engleski, a broj mjesta je ograničen, navode iz Podravke.