Razvoj agrarnog sektora i pokretanje Podravkine vlastite poljoprivredne proizvodnje bila je tema današnjeg sastanka kojega je organizirao predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak.

podravkaNa gotovo 1.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta Podravki je od iznimna interesa imati osigurane vlastite sirovine, ističe se u današnjem priopćenju kompanije. S takvim stavom predsjednik Uprave Zdravko Šestak upoznao je koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, Grad Koprivnicu i načelnike općina na čijim se površinama nalazi državno poljoprivredno zemljište.

Na sastanku je bio i načelnik Uprave za poljoprivredno zemljište Željko Vincek koji je kazao kako je cilj Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja podržati općine i gradove, odnosno Podravku koja se želi vratiti svojim korijenima i razvijati primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren pojasnio je kako koncept ozbiljne, organizirane proizvodnje koju namjerava pokrenuti Podravka prepoznaje i mjerodavno ministarstvo. “Koprivničko-križevačka županija ima priliku staviti u funkciju zemljište i ljude, a velika prednost je što imamo Podravku koja pak, za vlastitu proizvodnju može iskoristiti mnoge poljoprivredne kulture”, kazao je župan Koren.

Ciljevi razvoja agrarnog sektora za Podravku su osiguranje strateških sirovina i to na području koje gravitira Koprivnici, potpuna kontrola proizvodnje i zdravstvene sigurnosti hrane u konačnici te razvoj kvalitetnih kooperantskih odnosa s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Načelnici općina i to Novigrada Podravskog, Hlebina, Đelekovca, Peteranca, Legrada, Rasinje, Koprivničkih Brega i Grada Koprivnice Podravki su iznijeli veličine zemljišta na kojima je moguće planirati dugogodišnji zakup. Kako se navodi, Podravka je zainteresirana za uzgoj povrtlarskih kultura, proizvodnju žitarica i stočne hrane, stočarsku proizvodnju i razvoj kooperantskih odnosa.