kras-zagreb-ulaz-midiU Krašu je danas održan sastanak predstavnika prehrambene industrije Hrvatske s ciljem definiranja konkretnih posljedica koje će za domaću industriju imati ulazak Hrvatske u Europsku uniju, izvijestili su iz Kraša.

Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih domaćih prehrambenih tvrtki: Agrokora, Adrisa, Podravke, Francka, Vindije, Zvečeva, Dukata, Badela 1862, Gavrilovića, Pivca, Atlantica, Granolia te Hrvatske gospodarske komore.

Današnji sastanak je označio početak inicijative za snažnijom i konkretnijom suradnjom domaćih gospodarstvenika s Vladom i nadležnim ministarstvima, u cilju korištenja svih raspoloživih resursa koji bi domaćem gospodarstvu omogućili što kvalitetnije uvjete za daljnji razvoj poslovanja kako na domaćem tržištu, tako i na izvoznim tržištima, navodi se u priopćenju.

S obzirom na nacionalni značaj teme industrijskog razvoja zemlje i činjenice da je prehrambena industrija vodeća u prerađivačkom sektoru, sudionici sastanka zaključili su da se u otvorenom i zajedničkom dijalogu provedu završne pripreme za budućnost hrvatskog gospodarstva u EU.

Na sastanku je dogovoreno da će se u kratkom roku u HGK održati sastanak s predstavnicima Vlade i resornih ministarstava, kaže se u priopćenju Kraša.